Durant més d’un segle les obres de Vincent Van Gogh s’han exposat en els museus més prestigiosos del món, però mai així. Després de conquistar a milions de persones a tot el món, arriba a Alacant l’exposició “Van Gogh Alive – The Experience”. Una experiència multisensorial creada per Gran Exhibitions i organitzada per Nomad Art en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant a través de la seva Regidoria de Cultura.

La mostra s’inaugurarà el proper 13 de setembre en La Llotja del Peix i romandrà oberta al públic fins al 16 de desembre. Les entrades estan ja disponibles a la pàgina oficial de l’exposició: www.vangogh.es, i en Ticketea.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla assegura «estar convençuda que serà l’exposició més important de la tardor a la província d’Alacant». «Es tracta d’un regal per a la ciutat d’Alacant, que podrà comptar amb una mostra del més alt nivell, gràcies a la col·laboració i a l’excel·lent treball entre institucions».

‘Van Gogh Alive – The Experience’ està per primera vegada de gira per Espanya i promet convertir-se en un dels fenòmens culturals de la tardor alacantina. No és casualitat que sigui l’exhibició multimèdia més visitada del món. Milions de persones en gairebé 40 ciutats (la xifra continua creixent) s’han deixat ja conquistar per una proposta única que combina 3.000 imatges en moviment, llum i música per crear una experiència envolupant i plena d’emoció.

I és que ‘Van Gogh Alive – The Experience’ no és una exposició d’art a l’ús, i per descomptat s’allunya molt de la convencional visita a un museu, en la qual es passeja en silenci per les diferents sales. Aquí els visitants es veuen envoltats per l’art del pintor holandès i se’ls convida a submergir-se en l’obra i la vida de Van Gogh des d’un punt de vista nou i sorprenent, que estimula tots els sentits.

Això fa d’aquesta exhibició multimèdia un pla perfecte per a tots els públics, des dels entesos en art a aquells que s’acosten per primera vegada a l’obra de l’artista. Adults, joves i nens gaudeixen per igual d’una experiència que combina la fascinació per Van Gogh, l’entreteniment i el caràcter didàctic.

Des de l’inici de la visita i fins al final, el públic es veu envoltat per una poderosa simfonia de llum, color i so que convida a un viatge inoblidable. Gràcies a la innovadora tecnologia SENSORY4T, l’obra de Van Gogh cobra vida a gran grandària en les parets, les columnes i fins i tot els sòls. A aquesta escala, les vibrants formes i colors del treball de Van Gogh es tornen encara més impressionants.