L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha convocat la XIX edició del concurs internacional “Encontres d’Art Contemporani” sent el principal objectiu potenciar mecanismes que afavorisquen la trobada i la participació dels joves creadors plàstics, no solament de la província sinó també de qualsevol part del món.

L’objecte de la convocatòria és seleccionar projectes artístics innovadors i amb diferents llenguatges de l’art actual per a formar part de l’exposició anual que la institució organitza conjuntament amb el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). Entre les propostes presentades seran seleccionades vint-i-quatre artistes, les obres dels quals podran veure’s des de maig a juliol d’aquest mateix any.

Una vegada exposades les obres, es concediran tres premis amb una dotació total de 12.000 euros repartits en un primer premi de 6.000 euros i dos més de 3.000 cadascun. Tots els anys s’edita un catàleg imprés i en versió digital.

Els EAC es van iniciar en 1997 i compten amb una dilatada trajectòria, perquè es tracta d’un esdeveniment que ha mostrat obres de més de tres-cents artistes i s’ha convertit en un certamen reconegut que genera una àmplia participació en totes les seues convocatòries.