Fundación Mutua Levante d’Alcoi va inaugurar el divendres 10 de gener l’exposició «El Globo Rosa. Oda al optimismo» d’Aaron Duval.

El títol d’aquesta exposició pren com a referència a la figura de Jafar Panahi, un cineasta iranià i a la seua pel·lícula titulada: “El globus blanc”, la qual ha servit per a inspirar aquest projecte. En ella el director mostra la visió d’una xiqueta aliena als problemes polítics que viu el seu país, una xiqueta la major preocupació de la qual passa per solucionar els obstacles que va trobant al llarg del dia que li impedeixen comprar un peix abans que tanque la botiga.

El film configura el retrat de la innocència en la seua més pura essència, on els conflictes que pertanyen al món dels adults queden relegats a un segon pla passant de puntetes per a ella, passant desapercebuts fins i tot per a l’espectador lloc que Panahi, en la seua pel·lícula, li dóna la mateixa importància als problemes dels adults que el que li pot donar una xicoteta que ignora totes les responsabilitats a les quals s’enfronta una persona en la maduresa, el pitjor que li pot passar en aqueix moment és quedar-se sense el seu peix.

El marc expositiu intenta enaltir la capacitat que tenim les persones per a trobar el costat positiu a tot. Malgrat no viure la millor de les situacions a nivell social, econòmic, laboral o polític, no ens rendim, trobem forces per a ser felices i gaudir bé siga d’una celebració, un aniversari, un viatge, una festa de disfresses, assistir a un concert, dur a terme un projecte propi, etc. Quan això ocorre ens abstraiem per un moment de la nostra situació per a gaudir de cada parcel·la que siga digna del nostre interés tal com ho faria un xiquet.

D’aquesta manera podríem dir que, per molt gris que vegem el món -el nostre món-, sempre busquem una mica de color, l’espurna i això és una cosa digna d’admirar, demostra que l’optimisme de les persones lluita per llançar una mica de llum en la foscor.

“El globus rosa, per tant, recull una selecció de pintures que es presenten a manera de diari visual, en el qual trobarem algunes de les meues experiències personals, la meua admiració pel treball d’altres artistes creadors o notícies que m’han cridat l’atenció. Sens dubte una recopilació que destaca les ganes de viure, desinhibir-se i dedicar-li una oda a l’optimisme”.

L’exposició es podrà veure fins al pròxim 21 de febrer amb horari de dilluns a divendres de 10’00 a 14’00 i de 18’00 a 21’00 h.