El Govern d’Espanya aportarà el 60% del pressupost de la restauració de la barbacana del Castell d’Elda a través de la Comissió Mixta del 1,5% Cultural. El pressupost total de la intervenció ascendeix a 213.970,76 euros i la subvenció aportada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és de 128.382,46 euros.

Elda és, al costat de Dénia, l’única ciutat de la província d’Alacant que rebrà una subvenció dins de la convocatòria del 1,5% Cultural per a l’any 2020 i és, amb diferència, la que més fons rebrà. Aquestes subvencions són proposades per la Comissió Mixta del 1,5%, composta per representants del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i del Ministeri de Cultura i Esports.

L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió de la Comissió Mixta del 1,5% “perquè s’ajusta a la nostra aposta per posar en valor la cultura i les tradicions d’Elda, dues qüestions que són prioritats per al govern local. Per això, a més de les inversions previstes al Castell en els Pressupostos Municipals, hem buscat finançament per a restaurar la barbacana d’un dels emblemes de la nostra ciutat”.

El primer edil ha destacat que “amb aquesta iniciativa continuem avançant en la nostra aposta per fer visitable el Castell i, per tant, augmentar el seu atractiu turístic i el seu valor cultural. Quan els visitants puguen recórrer el recinte podran comprovar les seues dimensions i la importància que l’alcàsser va tindre en el passat”.

En els últims mesos, l’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Patrimoni, ha conclòs els treballs de restauració del antemural del Castell, que formen part de la primera i segona fase del Pla Director, que contempla un total de deu fases d’actuació arquitectònica i arqueològica.