Odón Martínez, actual xef del restaurant el Granaíno d’Elx, ha rebut la insígnia especial del Consell Regulador de la DOP Alacant, sumant-se així al conjunt de restaurants que defensen i promouen el patrimoni vitícola de la zona.

Ha sigut de la mà de José Juan Reus i David Carbonell, com a representants de la DOP Alacant, i la regidora de comerç de la ciutat d’Elx, Caridad Martinez, al costat de Jaime Soto de cellers Faelo, en un intercanvi d’idees i inquietuds sobre l’evolució del sector i la necessària participació de l’hostaleria en la informació i promoció dels vins de la zona, com un element clau en la sostenibilitat del sector.

El restaurant El Granaíno d’Elx és un dels llocs de referència en el centre de la ciutat des de la seua creació en 1964. Precisament els seus 60 anys avalen el prestigi de la seua barra, els seus salons i des de fa uns anys també la seua terrassa, lloc que llueix el distintiu creat pel Consell Regulador per als restaurants més implicats amb el sector.

Odón reconeix que la “actual situació dels vins és molt interessant i dinàmica” i eixe repercuteix en un segell de gastronomia local més diferenciat. Per la seua part la regidora de comerç destaca que “en aquesta mena de restaurants cal donar suport a la màxima qualitat del local”.

La insígnia del Consell Regulador Alacant és una peça realitzada amb antigues faces mal de botes alacantines i representa la protecció al territori i patrimoni cultural de la DOP Alacant des de l’hostaleria i el comerç professional.