Des del GRUP FOTOGRÀFIC DE PETRER (GFP) presenten les activitats de la seua CLICKPETRER TARDOR FOTOGRÀFICA 2019 que arriba a la setena edició.

Des del seu origen han disposat edició rere edició un conjunt variat d’activitats (el Ral·li Fotogràfic, cursets d’iniciació a la fotografia, conferències…), convençuts que anaren d’interés per a tots aquells que es prenen la fotografia com una forma d’expressió.

En aquest 2019 arriba la VII edició de ClickPetrer Tardor Fotogràfica, i des d’ací presentem les activitats que se celebraran durant els mesos de tardor. Es realitzaran concursos fotogràfics i també altres activitats formatives (cursets, conferències, exposicions…). Per això, des del GFP continuen amb la seua política d’oferir formació de qualitat a un preu raonable.

Qualsevol afeccionat a la fotografia pot inscriure’s a les seues activitats. Des del seu web www.gfpetrer.es es pot veure en la pàgina d’inici els diferents bàners de les activitats, emplenant els oportuns formularis d’inscripció i pagant la quota que es demane per a cada activitat. A continuació, es detallen en ordre cronològic les activitats que conformen el VII Clickpetrer Tardor Fotogràfica 2019.

VI CONCURS FOTOGRAFIA MÒBIL CLICKPETRER fotosolidaria19

El Grup Fotogràfic de Petrer, en col·laboració amb l’Associació de discapacitats Sense Barreres de Petrer, organitza el VI concurs de fotografia amb dispositius mòbils fotosolidaria19, el tema dels quals bé mereix continuar treballant, “El món de la discapacitat i les malalties estranyes”. La seua particularitat és que han de ser fotografies preses amb dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tablets) i després ser enviades al correu rrss@gfpetrer.es. Poden ser retocades amb aplicacions des del mateix dispositiu mòbil. L’organització validarà aquesta condició, rebutjant les preses o retocades externament al dispositiu. Entraran a concurs totes les fotografies captades entre el diumenge 1 de setembre a les 00.00 h. i el diumenge 13 d’octubre de 2019 a les 23.59 h.

 

VII CURSET D’INICIACIÓ A la FOTOGRAFIA

En aquesta ocasió, la VII edició del seu veterà curset d’iniciació a la fotografia està organitzat per la Seu Universitària de Petrer, en col·laboració de la nostra agrupació. El curs es dirigeix a qualsevol persona interessada per la fotografia, siguen alumnes de qualsevol titulació universitària i docents, o públic en general que se senta atret per aquest llenguatge com a mitjà de creació i comunicació. Els alumnes universitaris poden veure’s beneficiats amb 2,4 crèdits ECTS. La matrícula ja està oberta i es pot obtindre tota la informació (dates, lloc de celebració, temari …) punxant en l’enllaç adjunt, el qual inclou el formulari d’inscripció: https://web.ua.es/es/seus/petrer/cursos-y-jornadas/2019-2020/iniciacion-a-la-fotografia/iniciacion-a-la-fotografia.html

VII RAL·LI FOTOGRÀFIC CLICKPETRER

Es tracta de nostra suestrella quant a participació. El Ral·li Fotogràfic s’avança al mes d’octubre, el concret se celebrarà el dissabte 19, des de les 7 a les 19.00 h. en el Espai Blanc de Petrer. En aquesta edició, com a NOVETAT, els premis seran concedits a COL·LECCIONS* (compostes de tres imatges). Entendrem per col·lecció un conjunt d’imatges amb unitat temàtica, contar una història en tres imatges… Les fotos soltes no seran admeses Per a això, cada autor podrà prendre el nombre de col·leccions de tres fotos que desitge, triant per al moment del lliurament, una única col·lecció. S’entregaran dotze premis (3 en cada categoria: adults, infantils i juvenils), dedicats a dotze col·leccions de tres fotografies sobre el tema “La vila de Petrer en tots els seus aspectes”. El total de premis que s’entregarà ascendeix a 2.950 €.

 

La quota de participació per a la categoria d’adults s’estableix en 10 € la preinscripció i en 12€ per als quals s’inscriguen o efectuen el pagament el mateix dia de l’activitat. En el preu s’inclou un desdejuni i l’accés al menjar de germanor. Les categories d’infantils i juvenils estan exemptes de pagament per a fomentar la participació de joves en el Ral·li. El menjar de germanor serà oferida per l’agrupació a la Sala Polivalent del Espai Blanc (c/ Gabriel Payá, núm. 16, al costat del Teatre Cervantes) a les 14.15 h. Per motius d’organització s’estableix un màxim de 350 participants, mentre que el menjar es tancarà en arribar als 250 comensals.

 

FITXA DE INSCRIPCION + BASES 2019: https://www.gfpetrer.es/wp-content/uploads/2019/07/2019.07.09-ficha-de-inscripcion-bases-2019.pdf

Formulari d’inscripció: https://www.gfpetrer.es/form/vii-rally-fotografico-clickpetrer/

 

IV EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DE LA FEDERACIÓ LLEVANTINA DE FOTOGRAFIA

La Federació Llevantina de Fotografia (FLF) cedeix al GFP la seua exposició anual de 2019. La inauguració serà el divendres 25 d’octubre a les 19.30 h. en el Forn Cultural. L’exposició estarà oberta al públic des del mateix 25 d’octubre fins al 10 de novembre de 2019.

CONFERÈNCIA DE RICARDO CASES

A les 20.30 h. en el mateix Forn Cultural al final de la inauguració de la FLF, el reconegut fotògraf Ricardo Cases impartirà la conferència “Totes les possibilitats absolutament necessàries”. L’aforament està limitat a la capacitat de la sala.

FALLADA DEL VII RAL·LI FOTOGRÀFIC CLICKPETRER I VI CONCURS FOTOGRAFIA MÒBIL fotosolidaria19

La fallada del Ral·li Fotogràfic se celebrarà el dissabte 26 d’octubre a partir de les 10.00 h. en la seu del GFP, al costat del concurs fotosolidaria19. Al matí es fallarà per a les categories infantil i juvenil del Ral·li, i es farà una preselecció en la categoria d’adults, per a continuar amb la mateixa categoria a la vesprada.

UN CAP DE SETMANA APRENENT AMB … ÓSCAR MOLINA

 

Organitzat per la Seu Universitària de Petrer, i en col·laboració amb la nostra agrupació, s’ofereix l’activitat “Un cap de setmana aprenent amb… Óscar Molina”. L’activitat està composta de dos esdeveniments importants: la conferència i el taller de cap de setmana.

La conferència, titulada “Ser autor, ser fotògraf”, s’emmarca dins de la prestigiosa Tardor Cultural, i serà impartida en el Saló d’Actes de Caixapetrer el divendres 22 de novembre a les 20.30 h. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament de la sala. Es pot obtindre més informació sobre la mateixa en el següent enllaç: https://web.ua.es/es/seus/petrer/imagenes/actividades-culturales/2019-2020/conferencia-fotografia.jpg

Respecte al taller de cap de setmana, titulat “Darrere de la cambra”, s’estructura igual que el curset d’iniciació a la fotografia, en estar organitzat per la Seu Universitària de Petrer, en col·laboració de la nostra agrupació. El taller es realitzarà durant el dissabte 23 i mitja jornada del diumenge 24 de novembre, amb una durada de 12 hores lectives. Es pot obtindre tota la informació del taller punxant en l’enllaç adjunt, en el qual s’inclou el formulari d’inscripció. https://web.ua.es/es/seus/petrer/cursos-y-jornadas/2019-2020/detras-de-la-camara/detras-de-la-camara.html

LLIURAMENT DE PREMIS, OBERTURA D’EXPOSICIÓ I CLAUSURA VII CLICKPETRER

El dissabte 14 de desembre a les 19.00 h. en el Centre Cultural es realitzarà el lliurament de premis dels 2 concursos organitzats. Posteriorment s’inaugurarà l’exposició del VII Ral·li Fotogràfic i del concurs fotosolidaria19 a la Sala Vicente Poveda del Centre Cultural, estant oberta del 14 de desembre de 2019 al 6 de gener de 2020. Amb ella es donarà per acabada la VI edició de ClickPetrer Tardor Fotogràfica 2019.