El Auditori Teulada Moraira acull aquest diumenge, 10 de febrer, amb la col·laboració del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, “El Gust X saber”, una mostra participativa de tallers artesanals molt interessants relacionats amb l’artesania alimentària i amb la filosofia de l’exposició Disseny al Plat que alberga des de fa uns mesos aquest espai cultural.

Una iniciativa, inclosa dins de la marca turístic/cultural pròpia Petit Auditori A+A (Animació i Aprenentatge), que naix amb motiu de la clausura de la citada mostra Disseny al Plat del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana. Una exposició on artesania, gastronomia i disseny s’han unit per a mostrar el potència creatiu del territori valencià.

Per a això, des d’aquest espai et proposem un bon pla per a aquest diumenge perquè ho gaudisques en família i amics. Una jornada que arrancarà amb un recorregut introductori de l’exposició a càrrec de l’artesana Verónica Palomares i, seguidament, els participants es dividiran en grups per a realitzar cadascun dels tallers plantejats desenvolupats per artesans de la Comunitat Valenciana.

Un dels tallers serà a càrrec de l’empresa Xocolates Menges S.L i consistirà en un tast-degustació del cacau al xocolate, on l’artesà explicarà des de l’origen de la llavor de cacau fins a l’elaboració del xocolate a la pedra, passant per l’elaboració de la pasta de cacau, el xocolate pur i el xocolate amb llet.

Mentrestant, Menges de Deus oferirà un taller molt interessant també sobre com elaborar Pa de Figues amb ametles amb la tècnica tradicional. Emprant productes naturals del tradicional dolç Pa de Figa amb ametles amb la recepta original.

I l’artesana Verónica Palomares ens ensenyaran com decorar plats realitzats amb la tècnica de l’art faller, un taller de pintura d’un plat elaborat amb la tècnica de l’art faller que els participants podran portar-se de record. A més, coneixeran de primera mà els materials amb els quals es realitzen les falles i les fogueres i la seua versatilitat, com és en aquest cas, la seua aplicació a l’elaboració d’un plat decoratiu.

En definitiva, una jornada dominical molt participativa, creativa, saborosa i molt dolça per a gaudir-la en família dirigida a tot el públic a partir dels 4 anys d’edat, l’entrada de la qual és lliure prèvia inscripció a través de la web www.auditoriteuladamoraira.com.