Del 22 de setembre al 17 de novembre s’ha celebrat al Pinós el I Certamen de Comèdies “Vila del Pinós” en el qual s’han representat diferents i variades obres, com Estocolm “Se acabó el cuento” pel grup valencià Carabau Teatre que iniciava el certamen, seguit de Trio de Quatre per Menecmos de Madrid o “Si algo puede suceder, aunque parezca improbable, acaba sucediendo de manera inevitable” pel també grup madrileny Maru-Jasp.

La compañia Yorick Teatre, fora de concurs, inaugurava el festival amb “Atra bilis”, mentre que avui dissabte tancava el festival amb “El pasdoble del detectiu Terratrèmol” de Marià Sánchez Soler. L’autor es mostrava molt content que Yorick Teatre realitzara l’estrena al Pinós.

En el lliurament de premis va ser l’encarregada de desvetlar els noms l’actriu Natalia Bravo, mentre que l’edil de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i el president de la Federació València de Teatre Amateur, Manuel Vivó, lliuraven els guardons.

ACTOR DE REPARTIMENT: Daniel García de Carabau Teatre

ACTRIU DE REPARTIMENT: Marta Garzón de Maru-Jasp

ACTOR: Rafa Martín de Carabau Teatre

ACTRIU: Marisa Wilt de Menecmos

El premi “Especial” que atorga el públic present en cadascuna de les representacions ha sigut per a l’obra “Estocolmo: Se acabó el cuento” de Carabau Teatre.

El primer premi de l’I Certamen Nacional de Cómedias “Vila del Pinós” ha recaigut en l’obra “Si algo puede suceder, aunque parezca improbable, acaba sucediendo de manera inevitable” de grup Madrileny Maru-Jasp.

El president de la Federació València de Teatre Amateur, Manuel Vivó, ha recordat en aquesta cita teatral, que el Pinós serà escenari els dies 30 i 31 de març de 2019, seu de l’assemblea de la federació de teatre amateur de la Comunitat Valenciana. Trobada que també acollirà el lliurament dels Premis Taules 2018, als actors i actrius al costat de les companyies més rellevants.

L’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha donat les gràcies tant a la Regidoria de Cultura com a Yorick Teatre per haver aconseguit a través d’aquest certamen transmetre tantes emocions. Ha volgut destacar les relacions que mantenen les associacions del municipi “si parlem de cultura les relacions amb les associacions són de convivència i harmonia, ens donen com a exemple la fusió cultural entre el teatre i la música amb la col·laboració de la Unió Lírica Pinosense en aquesta estrena, perquè entre tots mantinguem visca la cultura”

L’a principal novetat d’aquesta última funció ha sigut precisament la col·laboració de la banda de música municipal que ha participat de forma molt activa en l’obra. Com indica el nom “El pasdoble del detectiu Terratrèmol” interpretant diversos pasdobles.