L’obra Cervantina, coproducida per la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i Ron Lalá, ha estat reconeguda com a Millor Espectacle de la temporada en els ‘III Premis José Estruch’, la fallada dels quals han donat a conèixer aquest matí el director del IAC Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, i el del Teatre Principal d’Alacant, Francesc Sanguino, tots dos portaveus del jurat d’aquests guardons.

La Millor Adreça ha recaigut en Iaio Càceres, per dirigir aquesta mateixa producció, mentre que la Millor Interpretació Principal ha estat para Pablo Derqui per Calígula, i la de Repartiment per a Juan Antonio Lumbreras, per la Tendresa. Per aquesta mateixa peça ha estat guardonat Alfredo Sanzol, com a Millor Autoria, mentre que la Millor Contribució a les Arts Escèniques Valencianes ha anat a parar a la pavana.

Els premis teatrals que porten el nom de José Estruch destaquen les millors obres, autors, directors d’escena i intèrprets que han recalat durant l’última temporada en els escenaris del Teatre Principal d’Alacant. Aquest any, la gala de lliurament se celebrarà en aquest mateix escenari el proper 15 d’octubre a les 20:00 hores. L’esdeveniment, presentat per Marina Torrecilla -membre del jurat-, comptarà amb la intervenció del Cor del Teatre Principal, la Jove Companyia d’Alacant Dansa i La Trócola.

Així mateix, igual que en la passada edició, un dia més tard se celebrarà una trobada amb els premiats a les 19:30 hores a la Casa Bardín. En ell es durà a terme una taula rodona sota el títol de “La literatura clàssica des del teatre actual: Cervantina”.

José Ferrándiz ha comentat que “aquests premis que aconsegueixen la seva tercera edició es van consolidant amb la seva pròpia trajectòria i la seva continuïtat posa en evidència la importància que el teatre té a la ciutat d’Alacant”.

Per la seva banda, Francesc Sanguino ha anunciat que aquest any, com a novetat i per primera vegada en la història del teatre a Alacant, s’ha creat el premi al Millor Espectador que ha recaigut en Juan Antonio Benito i sobre aquest tema ha puntualitzat que “està en totes les funcions del Teatre Principal i no es porta cap aplaudiment. Per a nosaltres la millor manera d’honrar la seva presència és creant aquest premi”.

Els premiats rebran una estatuilla que representa una llàntia de l’escultora Susana Guerrero.

A més, tal com ha explicat Ferrándiz, el IAC inaugurarà a la Casa Bardín el proper 2 d’octubre a les 19:30 hores l’exposició sobre ‘José Estruch. Imatge, veu i paraula’, una mostra comisariada per Juana María Balsalobre i Cristina V. Llorens. Aquesta proposta que romandrà fins al 22 de novembre exhibeix fons documentals, alguns d’ells inèdits, de l’arxiu sobre l’autor que atresora el IAC.