El IAC Juan Gil-Albert segueix amb la itinerància de la seua exposició José Estruch. Vida i teatre que dos anys després del seu muntatge i inici torna a Alacant, ara al Teatre Arniches on s’inaugura el 2 de novembre a les 19:00 hores i podrà visitar-se fins al 15 de gener de 2019, dues hores abans que cada funció.

Inaugurada a l’octubre de 2016, amb motiu del centenari del naixement d’Estruch Alacant, 1904 – Madrid, 1990), llavors en el Teatre Principal d’Alacant on va romandre sis mesos, l’exposició ha realitzat durant més d’any i mitjà un itinerari per la província que li ha portat per vestíbuls de teatres i casa de cultures de Monòver, Petrer, Alcoi, Guardamar, Sant Joan, Elx, La Vila Joiosa, Dénia, Calp, Beniarbeig i Asp.

En aquesta ocasió coincidirà al principi amb la Mostra de Teatre Español d’Autors Contemporanis i també, fins al 19 de novembre, amb una altra exposició del Gil-Albert, la de fons documentals titulada Pepe Estruch. Imatge, veu i paraula en la Casa Bardín, que reuneix una selecció de documents manuscrits i impresos, fotos, filmacions i enregistraments sonors de l’arxiu del dramaturg, així com objectes com el Premi Nacional de Teatre que se li va concedir en 1990 i les maletes dels seus viatges.

La mostra itinerant que podrà veure’s en el Teatre Arniches, les comissàries del qual són Vene Herrero i Juana María Balsalobre, presenta una síntesi biogràfica del director teatral alacantí amb fotografies i breus textos seus que arrepleguen interessants reflexions. Està dissenyada amb panells entrecreuats, configurada perquè ocupe poc espai en els vestíbuls i puga recórrer-se pels espectadors en pocs minuts.