El IAC Juan Gil-Albert participa un any més en la ‘Fira del Llibre d’Alacant’ amb la seua presència en una caseta on estaran disponibles les seues últimes publicacions i s’obsequiarà amb un exemplar de Alicàntara a totes les persones que adquirisquen una obra en qualsevol estand i presenten el val de compra.

Així mateix, el Gil-Albert ha programat diverses signatures d’autors amb els seus últims treballs en la Plaça Sèneca, ubicació que enguany albergarà aquesta cita literària que arranca demà i que es prolongarà fins al pròxim 7 d’abril. També celebrarà presentacions de llibres en la seua seu de la Casa Bardín.

Alicàntara és una obra realitzada i il·lustrada per Marina Pérez Zambrana, amb textos en valencià i tapa dura, en la qual es recreen diverses llegendes relacionades amb Alacant, tant amb el seu patrimoni com amb alguns personatges. És una edició que convida a aproximar-se al coneixement de la ciutat i que s’entregarà gratuïtament a compradors de la fira, fins a esgotar existències. L’autora signarà exemplars en diferents moments, els dies 30 i 31 de març i 6 i 7 d’abril, en la mateixa caseta del Gil-Albert.

Durant el certamen s’han programat, a més, altres signatures de les últimes novetats literàries del panorama actual, totes elles a partir de les 19.00 hores. Josep Lluis Santonja signarà exemplars de Joan Valls i la recuperació literària a Alacant (1940-1981) el 30 de març, mentre que María Isabel Doménech ho farà amb la seua obra Les mestres de la Guerra Civil i el primer franquisme a la província d’Alacant el dia 2 abril.

Per part seua, María Carmen Cortés amb Històries d’Alacant a través del Claustre de les Caputxines. Segles XVII-XXI estarà present el dia 3, Joan Castaño i Una Festa escrita. Llibres, plets i sermons del Misteri d’Elx el dia 4 i David Olivares amb la seua Setmana Santa d’Asp: història, tradició i patrimoni apareixerà el dia 5.

Una jornada després, intervindran signant exemplars Francisco P. Sala i José María Cremades amb Catàleg fotogràfic d’arquitectura rural d’Asp.

D’altra banda, a la Casa Bardín s’han programat dues presentacions de llibres, ambdues a les set de la vesprada. La primera d’elles tindrà lloc el 29 de març, data en la qual es presentarà la reedició del poemari La pau ens esperava de Vicente Mojica i la segona se celebrarà l’1 d’abril amb Estudi sobre el ritu del Pa Beneit de la Torre de les Maçanes de José Luis Calvo.

Finalment, la ‘Fira del Llibre’ coincidirà a més amb el Congrés Internacional “Vibracions de Juan Gil-Albert: la fascinació de la constància” que organitzen l’Institut Alacantí de Cultura i la Universitat d’Alacant del 3 al 6 d’abril. Les sessions seran a la Casa Bardín i en la seu de la UA del carrer Ramón y Cajal durant les tres primeres jornades, ja que en la quarta l’esdeveniment es desplaçarà a Alcoi.