La convocatòria del III Concurs ‘Miradas Infantil’ ha sigut tot un èxit en rebre 215 treballs d’escolars alacantins d’entre 6 i 16 anys. Després de la invitació de la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant a centres públics, concertats i privats de la capital, set col·legis han sigut finalment els participants. Així, la categoria de 6 a 8 anys ha rebut 101 dibuixos, la de 9 a 11 anys ha aconseguit els 97 treballs, i la de 12 a 16 anys ha aconseguit 17 propostes. Aquesta iniciativa cultural cerca fomentar l’art entre els més xicotets, i se celebra amb motiu del XII Certamen Nacional i l’IX Certamen Internacional de Pintura ‘Mirades’.

Amb ‘El llenguatge de la mirada’ com a lema, aquest nou certamen de dibuix entregarà tres premis: dos de 200 euros en les categories de 6 a 8 anys i de 9 a 11 anys, i el Premi COMA de 300 euros en la categoria de 12 a 16 anys. Així mateix, donada l’alta participació i qualitat dels dibuixos presentats, l’organització entregarà quatre mencions honorífiques. L’exposició i lliurament de premis se celebrarà el 29 de febrer a les 12.00 hores a l’Hotel Meliá Alacant. La mostra romandrà en l’hall de l’hotel fins al 23 de març. Posteriorment, les obres premiades s’exposaran a la Sala Municipal d’Exposicions de la Llotja del Peix de l’Ajuntament d’Alacant, coincidint amb l’acte inaugural del XII Certamen Nacional i l’IX Certamen Internacional de Pintura ‘Mirades’ que tindrà lloc el 3 d’abril de 2020.

El jurat d’aquesta tercera edició està compost per Isabel Moya, presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant; Maryla Dabrowska, artista i coordinadora del Concurs de Dibuix ‘Mirades Infantil’; Fernando Mateo i Juan Antonio Poblador, actual president i president honorífic, respectivament, de l’Associació d’Artistes Alacantins; i María López Iglesias, presidenta de la Fundació Jorge Alió.

El col·legi Rafael Altamira ha sigut el centre amb més participació en presentar 86 dibuixos. Li segueix CEU amb 63 obres, Santa Teresa amb 55, Jesuïtes amb 6, Campoamor amb 3, i Maristes i Calasancio amb 1 treball cadascun. Per a participar, cada estudiant havia de presentar un dibuix inèdit que no haja obtingut premis en altres certàmens. La tècnica era lliure, no permetent-se la digital, sent la seua grandària mínima DIN A4 i màxim DIN A3.

L’III Concurs ‘Mirades Infantil’ està organitzat per la Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa al costat de l’Ajuntament d’Alacant, estant patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges d’Alacant, l’Associació Artistes Alacantins, Rastre Recycla, Hotel Meliá Alacant i El Corte Inglés. A més, compta amb la col·laboració de CONCAPA, ASPANIÓN Xiquets amb càncer, Fundació Serveis Familiars de la Comunitat Valenciana, Tarsa, Hui és el dia, ArtyHum, Alquibla i La Botica del Arte.