L’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil Albert inicia aquest mes de setembre la seua programació d’activitats per les diferents comarques de la província amb una nova xarrada del cicle ‘Descobreix una Obra d’Art’. En aquesta ocasió, la sessió tindrà lloc en la localitat de Dénia i amb ella es realitzarà un reconeixement al pintor Domingo Llorens Cervera.

La proposta es desenvoluparà aquest dimecres 8 de setembre a les 19.00 hores a l’Ajuntament de Dénia i serà conduïda per l’expert Jaume Sau Moncho, qui impartirà una conferència entorn de l’oli ‘La Caritat’ en la qual donarà a conéixer la trajectòria del pintor dianense i el context històric en el qual es va desenvolupar la seua obra.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “amb aquesta sèrie de trobades es pretén posar en valor i reconéixer el nostre patrimoni artístic, en aquest cas, a través de la conferència conduïda per Jaume Sau, reconegut investigador de l’artista i del seu llegat”.

Domingo Llorens Cervera (1827-1905) va ser pintor de la burgesia deniera de l’últim terç del segle XIX. Deixeble de Vicente López i pintor de Felip VII, es va moure entre l’academicisme del seu mestre i una pintura més naturalista. Es va dedicar fonamentalment al retrat, però sense deixar de costat els temes religiosos. En 1867 va obtindre la Medalla de Plata amb l’obra ‘La Caritat’.

Jaume Sau Moncho és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València. Va realitzar el Màster en Gestió Cultural en la Universitat de València i la Politècnica de València. Ha treballat en el Servei d’Arqueologia i Museus de Dénia i en el Museu Arqueològic de Gandia (Maga). Actualment és gestor cultura en l’empresa Ideari Cooperativa i està realitzant una investigació sobre el pintor Domingo Llorens Cervera per a preservar el seu llegat.