L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat la primera sessió de la nova temporada del cicle “Alimentant Pluges”. L’activitat estarà dedicada a l’autor alacantí José Lluís V. Ferris i tindrà lloc dijous que ve, 27 de gener a les 20.00 hores, a la Casa Bardin d’Alacant.

La proposta, amb una trajectòria de més d’una dècada a la seua esquena i gran acolliment per part de la comunitat literària, té com a objectiu posar en relleu l’ampli panorama poètic del qual gaudeix la província d’Alacant en l’actualitat des d’una perspectiva de trobada i proximitat. Coincidint amb el llançament de l’últim llibre de Ferris –una ampliació de la biografia de Miguel Hernández que veurà la llum el dia 2 de febrer-, el cicle continuarà al llarg de huit sessions de caràcter mensual per a donarà veu a autors de diferents generacions i estètiques, alguns amb llarg recorregut i altres que, malgrat tindre menys trajectòria, tenen una gran projecció en el món de la poesia. A més, es farà lliurament als assistents d’uns plecs literaris amb obra de cadascun dels autors.

Es tracta d’autors que escriuen en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana i conviuen en el món dels versos des de diferents enfocaments artístics, fins i tot interdisciplinaris. A més, el projecte inclou la presència de poetes que es mouen dins de l’underground alacantí i que tenen un llarg bagatge, amb la intenció d’ampliar la perspectiva oficial i acostar-nos a la realitat de la ciutadania. La coordinació d’aquest cicle serà a càrrec de la poeta i investigadora Esther Abellán Rodes.

Escriptor, poeta i assagista, José Luis Ferris és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i doctor en Literatura Espanyola per la Universitat d’Alacant. Com a poeta ha publicat Pèlag (1985), Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana 1986, Ceptre de calç (1985) accèssit del Premi Adonais 1984, Boira ferma (1989) i Poemes de l’aigua i de la nit (2010). A més, és autor dels relats infantils L’illa de Tododelrevés (2007), Les paraules de l’aigua (2008), Gasela d’amor i neu (2008), El meu primer llibre sobre Miguel Hernández (2010) i Miguel Hernández. Pastor de somnis (2010).

Amb la seua primera novel·la, Baixaràs al regne de la terra, va obtindre el Premi Azorín 1999. En 2000 va publicar L’amor i el no-res i en 2010 El somni de Whitman, Premi Màlaga de Novel·la 2009. Així mateix, és autor de biografies destacades: Miguel Hernández. Passions, presó i mort d’un poeta (2002, 2010), Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana 2003, Maruja Mallo. La gran transgressora del 27 (2004) i Carmen Conde. Vida, passió i vers d’una escriptora oblidada (2007). També ha publicat nombrosos articles sobre literatura en diversos periòdics i revistes espanyols i en l’actualitat dedica el seu temps tant a la creació literària com a la docència en la Universitat Miguel Hernández, on dirigeix la Càtedra Miguel Hernández.