Aquest divendres 26 de febrer, a les 12.00 hores, l’Institut Gil – Albert oferirà un col·loqui sobre l’exposició ʻbri(c)ksʼ, de l’artista alacantí Aurelio Ayela. A causa de la complicada situació sanitària, s’ha decidit que aquesta activitat es realitze de manera telemàtica.

Les obres d’Aurelio Ayela ocupen les sales de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil – Albert des del passat 14 de gener. Amb motiu d’aquesta exposició, la institució ha preparat una xarrada en línia en la qual participaran tant la comissària de l’exposició, Natalia Molinos, com el propi artista, i a través de la qual els espectadors podran conéixer en profunditat les obres.

El Gil – Albert realitza habitualment dues activitats conjuntes en totes les seues exposicions: una visita guiada i un col·loqui sobre la mostra. La visita guiada va tindre lloc el dimecres 3 de febrer, amb un aforament reduït i respectant les mesures de seguretat. No obstant això, el col·loqui no podrà celebrar-se de manera presencial, a causa del risc de contagi per COVID – 19 que comporta reunir el públic en un espai tancat. Per això, s’ha decidit que aquesta segona activitat se celebre de manera en línia, per a no perdre l’oportunitat que el propi creador i la comissària acosten les obres al públic.

Es preveu que la xarrada tinga una duració de 40 o 45 minuts aproximadament, i la seua presentació serà a càrrec de Miquel González Ivars, director del Departament d’Art i Comunicació Visual de la institució. Al llarg de la retransmissió, s’exhibiran imatges de les obres a les quals vagen al·ludint els integrants de la taula.

Aquesta xarrada es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de la Diputació d’Alacant, així com en els seus comptes de Twitter i Facebook. També es gravarà la retransmissió perquè qualsevol que ho desitge puga accedir a ell posteriorment. És per això que Natalia Molinos, comissària de l’exposició, ha lamentat que es perda el contacte directe amb el públic, però al mateix temps destaca l’avantatge que suposa el format en línia a l’hora d’acostar l’activitat a persones de molt diversos llocs, que a més podran consultar l’enregistrament del col·loqui quan ho desitgen.