Aclamada companyia de dansa, integrada per solistes de Moldàvia, Ucraïna i Itàlia entre altres països, que ens convida, dins del seu Gira de Primavera 2023, a gaudir d’una de les obres més emblemàtiques del repertori clàssic de ballet, “Giselle”. La cita és el dissabte 20 de maig a les 19’30 h.
La International Ballet Company va ser creada al costat dels premiats i reconeguts solistes moldaus Cristina i Alexei Terentiev.  El treball i esforç dedicat durant molt de temps han fet que aquest projecte culmine en una companyia on una depurada tècnica i una excel·lent interpretació dramàtica donen vida a les coreografies i partitures més conegudes del ballet clàssic.
Giselle és una obra mestra absoluta del teatre de la dansa del Romanticisme. Va ser estrenada en 1841 en l’Òpera de París constituint-se en peça pura i fonamental de la dansa clàssica, tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX.
És el ballet romàntic per excel·lència ja que mostra els dos entorns contraposats, l’entorn vilatà i humà i l’entorn sobrenatural. La protagonista, Giselle, és una jove llauradora que s’enamora d’un jove, Albrecht, qui en realitat és un noble que amaga la seua identitat en enamorar-se d’ella.


En descobrir-se l’engany, Giselle acaba caient morta pel dolor convertint-se en una willi. El següent acte se centra en un món fantasmal en el qual les willis reben a Giselle i que segons una llegenda eslava són els esperits de núvies abandonades que atrauen als homes que s’acosten i els obliguen a dansar fins a morir.

TEATRE CHAPÍ de Villena
GISELLE. International Ballet Company.
Música: Adolphe Adam
Coreografía: Jean Coralli i Jules Perrot.
Llibret: Jules Henry Vernoy i Theóphile Gauter
Solistes: Cristina Terentiev i Alexandru Belen.
Duració: 1a Part 50’ – Descans 15’ – 2a Part 50’
Dissabte 20 de maig 2023. 19’30 hores.
Entrades des de 20€. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65:  17 €. Preus reduïts per a estudiants de dansa acreditats: 15€ (acreditats)