El diumenge 1 de juliol s’obri el termini de recepció de sol·licituds per a participar en el quart Festival Internacional de Webseries de l’Alfàs del Pi (FIDEWÀ). Podran presentar-se a concurs totes aquelles webseries nacionals i internacionals que hagen estrenat capítols a partir de l’1 de gener de 2016 i que tinguen un mínim de 3 episodis emesos en el moment de la inscripció. Es tracta d’un concurs obert a sèries digitals de qualsevol temàtica, durada i gènere, tant d’imatge real com d’animació. Les inscripcions es realitzaran a través de la web www.fidewa.es. El termini de recepció finalitzarà el 31 de juliol.

FIDEWÀ és un festival de ficció en Internet dirigit especialment al públic jove, un projecte que impulsa en 2015 l’Ajuntament de l’Alfàs per a premiar el talent dels quals comencen ara en el món de la comunicació. Així ho ha destacat aquest matí l’alcalde, Vicente Arques, després de presentar les bases al costat de les regidores de Presidència, Rocío Guijarro, i de Joventut, Isabel Muñoz, i el coordinador del festival, José Antonio Madrid.
És el primer festival d’aquestes característiques que s’organitza a la Comunitat Valenciana i volem que servisca d’aparador per al talent jove, el emprendimiento i la creativitat, un espai en el qual es donen cita joves professionals de l’entorn audiovisual digital”, ha declarat el primer edil.
La cambra FIDEWÀ se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de setembre en la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi. El festival ha sigut reconegut amb el segell de qualitat ‘Talent Jove INJUVE’, que concedeix el Ministeri de Sanitat, Servei Socials i Igualtat. A més, compta amb el suport de l’IVAJ, que concedirà com a novetat enguany un premi a la millor webserie en valors, dotat de 2.000 euros, i de la Diputació Provincial d’Alacant, que se sumisca al festival amb un premi d’1.200 euros a la millor webserie en construcció, al que poden concórrer projectes en fase de desenvolupament.
Enguany es van a lliurar quasi 8.000 euros en premis”, ha subratllat Arqueges. Es duplica, doncs, la quantia econòmica respecte a passades edicions del certamen gràcies al suport d’entitats com l’IVAJ o la Diputació d’Alacant.
El festival premiarà les tres millors webseries. A més, hi haurà un premi del públic i també es concedirà un premi a la millor webserieinternacional, un altre a la millor webserie de la Comunitat Valenciana i un a la sèrie més desconcertante i desternillante. Finalment, es lliuraran els guardons de millor actriu, millor actor, millor guió i millor direcció.

Finalitzat el termini de recepció de sol·licituds, el Comitè d’Organització i Visionat realitzarà una pre-selecció. En una segona fase, es determinaran les webseries que participaran finalment en la Secció Oficial del Festival. Un jurat compost per professionals de l’entorn audiovisual i la narrativa serà l’encarregat de fallar els premis, que es faran públics durant la Gala de Clausura, prevista per al 15 de setembre.
FIDEWÀ compta amb una Secció Oficial, que els seus premiats determina el jurat del festival, i una Secció No Oficial, que té com a principal objectiu el reconeixement de les labors i l’esforç de personalitats de l’entorn audiovisual.
Est és un certamen dedicat a la ficció en Internet, que naix a l’abric del Festival de Cinema de l’Alfàs, amb premis, tallers, projeccions i taules redones que faciliten la reflexió sobre aquesta nova forma de producció audiovisual. Un festival que té com a principal objectiu recolzar i impulsar les webseries espanyoles i internacionals, generant un espai de promoció i d’oportunitat per a aquest sector en expansió.
En tan sols tres anys ha aconseguit convertir-se en altaveu i plataforma per a joves creadors de tot el món, un festival que impulsa la creativitat i la creació jove i que cada any premia els millors projectes en una gala que aconsegueix omplir l’auditori de la Casa de Cultura de gent jove, públic al que va especialmente dirigit aquest festival.