El jaciment arqueològic de la Cova de l’Or de Beniarrés reprén aquest dissabte 16 de març el seu programa de visites guiades. La Fundació CV MARQ gestiona al costat de l’Ajuntament de la localitat aquesta interessant proposta, que ofereix al visitant un complet recorregut tant pel Centre d’Interpretació com pel propi enclavament.

L’activitat, disponible els dissabtes i diumenges fins al 13 de juliol, comença amb una visita guiada al Centre d’Interpretació que inclou un recorregut pel museu i la projecció d’un vídeo per a contextualitzar l’espai i el seu entorn. Des d’allí, l’itinerari prossegueix en vehicle -inclòs en el servei oferit- fins a l’inici de la sendera que condueix al jaciment.

Després d’un xicotet recorregut a peu en el qual els visitants podran gaudir de la rica flora i fauna de la Vall del Benicadell, s’accedeix a l’interior de la cova, on els assistents reben una explicació detallada de la forma de vida, usos i costums dels pobladors que van habitar en ella fa més de 7.000 anys.

“La Cova de l´Or és un jaciment arqueològic de referència internacional del Neolític que ha sigut convertit en Museu de Lloc per la Diputació d’Alacant, a través de les àrees d’Arquitectura i de Cultura, amb l’objectiu de protegir, difondre i preservar el seu alt valor històric”, ha assenyalat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro.

Les persones interessades en aquesta proposta poden reservar la seua entrada o consultar més informació a través de la pàgina web www.marqalicante.com. L’horari de visites al jaciment i al Centre d’Interpretació és de 9.00 a 14.00 hores i les eixides cap a la cova es realitzen a les 9.00 i a les 11.30 hores -dissabtes i diumenges-.