La música és la protagonista en la programació de la Casa de Cultura (KAKV) de Villena, que recupera aquesta setmana les seues activitats amb públic, encara que amb limitacions d’aforament. La cantant de jazz lituana, establida a València, Viktorija Pilatovic serà l’encarregada d’obrir de nou la sala d’actes de la Casa de la Cultura, després de romandre tancat des del passat 9 de gener. Aquest concert, previst per a hui 5 de març, s’emmarca dins de la gira Sonora que l’Institut Valencià de la Música realitza en diferents espais culturals de la Comunitat Valenciana.

A la cantant li acompanyaran el pianista Albert Palau, el bateria Mariano Steimbert i el contrabajista Alessandro Cesarini. Es dóna la circumstància tots els membres de la banda tenen relació d’una manera o una altra amb Berklee College of Music de València i Boston, bé com a professors – com és el cas de Pilatovic o Steimbert – o com a alumne en el cas de Palau.

La programació musical continuarà el pròxim 6 de març, amb el concert “Dones i Piano” del Cor de la Generalitat que es realitza dins del cicle ‘8 Cultura Dona’, inicialment previst per al dijous 11 de març.

El programa que es posarà en escena es denomina “Sacre, poètic, popular”, que recorre un viatge per la música des del segle XVI fins als nostres dies. El cor estarà acompanyat al piano per Francisco Hervás i serà conduït pel seu director titular Óscar Payá.

Aquestes activitats tindran seient preasignado, reservant prèviament i totalment gratis en la web de la Casa de la Cultura.

Art Nostre obri les seues portes

Si bé va ser inaugurada de manera en línia el passat 19 de febrer, la mostra de la VI Biennal d’arts plàstiques “ArtNostre” ja pot visitar-se a la sala d’exposicions de la KAKV fins al pròxim 14 de febrer. La mostra recull un total de vint obres seleccionades, de les més de setanta que es van presentar a la convocatòria.

Fins hui, l’activitat de la KAKV no ha cessat, malgrat el seu tancament al públic presencial, gràcies a les noves tecnologies. De fet, la celebració de monòlegs i relats, així com les exposicions i retrospectives d’activitats musicals d’altres temporades s’han transmés per xarxes socials i altres suports, aconseguint públic de diferents països en diferents continents.