La Diputació d’Alacant atresora segles d’art i història per a preservar i divulgar la cultura i identitat del poble alacantí. Tècnics del Museu de Belles arts Gravina treballen en la restauració de més de 60 obres d’art a l’any amb l’objectiu de mantindre el patrimoni cultural d’Alacant i posar en valor dels artistes de la província.

La institució provincial compta amb més de 3.000 peces, algunes dels autors més representatius del segle XIX com Antonio Gisbert, Emilio Sala, Fernando Cabrera o Lorenzo Casanova. A més, ofereix préstecs temporals i a través del MUBAG col·labora habitualment amb diferents museus nacionals de renom com el Museu Sorolla de Madrid o el de Belles arts de València. De fet, ha treballat en 14 obres de pintors alacantins, préstec del Prat, i ha cedit temporalment l’exposició de Sempere al Reina Sofia. D’altra banda, quan té disponibilitat, dóna servei a ajuntaments, ONG’s o associacions de la província que requerisquen la seua ajuda.

Així mateix, el Laboratori de la Diputació realitza un manteniment continu dels seus fons com a mesura preventiva per a l’òptima conservació de les peces. “Conservar per a no haver de restaurar”, tal com afirma la directora del museu, Joserre Pérezgil. “En art es restauren obres íntegrament, veus obres completes i úniques, no fragments”, assegura la directora del MUBAG, al mateix temps que destaca “la importància de poder mantindre aqueixes unitats completes ja que es tracta del relat de la nostra societat”.