Elx Cultura compta aquesta setmana, a més de les exposicions, amb ballet clàssic en el Gran Teatre, música d’autor a La Llotja, filmoteca i cinema infantil en l’Odèon, teatre familiar en La Tramoia i en els barris i pedanies, on a més hi ha música.

El Gran Teatre comença la seua programació nadalenca amb la representació del ballet clàssic El Lago de los Cisnes, el divendres a les 21.00. Les entrades per a aquest espectacle es poden adquirir, des de 18 euros, en Instanticket i en les taquilles del Gran Teatre. La màgia i l’emoció que desprén El Llac dels Cignes ens transporta a una època indeterminada, que Tchaikovsky va triar per a crear una de les peces més belles, la culminació dels ballets del Romanticisme. Es conjuguen els ideals que van distingir a aqueix moviment intel·lectual: imaginació fantàstica, clima llegendari, misteri, salvació per l’amor, desproporció i fatalitat.

La programació continua amb música d’autor en sala cultural La Llotja que compta amb el concert de Marwan, el dissabte, a les 21.30. Les entrades es poden adquirir per 3 euros en ticketea. Marwan s’ha convertit en un dels cantautors més reconeguts del circuit de sales d’Espanya, amb plens en totes les ciutats.

Als cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula Lligen on Pete, on, Charlie Thompson, un xic de quinze anys que queda només en morir el seu pare, emprén al costat d’un cavall de carreres robat un perillós viatge a la recerca de la seua tia, de la qual no té notícies des de fa temps, i una nova llar. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebés, el dijous a les 17.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar amb la projecció des va armar el Belém, en la qual Bo és un burrito xicotet, però valent, que anhela una vida més enllà de la seua rutina diària en el molí del poble. Un dia reuneix el coratge necessari per a complir l’aventura dels seus somnis. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres

També en actuacions concertades amb centres educatius, i obertes al públic familiar el dissabte, a les 18.00, a la sala Tramoia, es realitza l’obra La teixidora de versos, recomanada per a un públic a partir de 3 anys, amb entrades de 4 euros que es poden comprar en la pròpia sala.

La programació d’entrada gratuïta per al públic infantil dels barris i pedanies d’aquesta setmana compta amb dues obres teatre infantil el dissabte, una en Toscar a les 12.00 i una altra en el centre social de la Baia, a les 17.30. Per al públic adult hi ha dos concerts de coral en Carrús, el divendres, a les 18.00, un en el centre social Victoria Kent i un altre en el de la plaça de Barcelona. A més, en el centre social de Valverde, el diumenge, a les 12.00, se celebra el Concert de Nadal.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al 13 de gener, a la sala Lanart de L’Escorxador, podem gaudir de la mostra “Canvi i moviment” de dimarts a divendres de 17.00 a 20.30, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 i els diumenges de 10.00 a 14.00. D’altra banda, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, a la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. En aquest mateix horari, i també fins al 6 de gener, es pot gaudir de la mostra fotogràfica “La travessia de la vida”, a la sala d’exposicions de l’Antiga Llotja Medieval, en la Plaça de Baix.