El regidor de Cultura, Estimat Navalón, ha anunciat hui que dimarts que ve, 8 de novembre a les 20.00 hores a la Biblioteca Pública Municipal, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Narracions per a l’Elda dels Coloma’, editat amb motiu del Taller d’Escriptura Creativa organitzat per l’Ajuntament d’Elda.
L’edil, que ha estat acompanyat pel director del taller, José Joaquín Martínez Egido, ha recordat que “aquest taller reuneix tots els anys a persones amb inquietuds literàries que motivades i corregides sàviament per José i que en aquesta ocasió ha tingut a la família Coloma com a eix central”.
Navalón ha destacat que “és un llibre que, com tots els anys, serà a benefici d’un col·lectiu i en aquesta ocasió serà ACMAVI. Han participat una vintena d’autors els contes dels quals han sigut reunits en aquest volum que, en el meu opinón, ha quedat molt bé”.
Per part seua, José Joaquín Martínez Egido, ha afirmat que “aquest llibre és el resultat d’un taller que compleix cinc edicions i que en aquesta ocasió s’ha centrat en el conte històric, emmarcat l’any Coloma. Han sigut un total de dotze sessions i 18 hores de classes entre febrer i març. S’ha treballat en la faceta de la creació, construint un text propi a partir de l’anàlisi d’altres contes i relats. S’explica la creació d’una trama, de persones i d’espais i exteriors”.
El director del Taller ha destacat que “portem diversos anys en què des de la Regidoria de Cultura es dona suport a l’edició d’un llibre que compleix tres objectius: aconseguim que l’Ajuntament s’implique en la cultura, comptem amb artistes que han dissenyat la portada i les il·lustracions, que són d’Adela Sastre Guarinos, Ana Ortín i Manolo Ortín i donem visibilitat als autors, i a més contribuïm a una causa social, que en aquesta ocasió i per elecció dels participants en el taller és ACMAVI”.
Martínez Egido ha mostrat la seua satisfacció per “el resultat del llibre, amb històries de tota mena, localitzades a l’Elda dels segles XVI i XVII, amb personals ficticis i reals. És un llibre molt amé i molt interessant”.