Aquest dissabte, a les 12.00 del migdia, es presentarà en l’edifici municipal del Torrejó el llibre ‘Séquia Mare. Reg Major de l’Alfàs del Pi i Benidorm (1666-2016)”, obra conjunta d’Antonio Gil Olcina, catedràtic i exrector de la Universitat d’Alacant (UA); i Antonio Manuel Rico, catedràtic de Geografia en la mateixa institució. El volum ha sigut editat sota el patrocini de la Diputació Provincial d’Alacant.

En l’acte, a més dels autors, estan previstes les intervencions de l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; del director de publicacions de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, Joan Borja; i del diputat del Cicle Hídric de la diputació, Francesc M. Sáez.

El volum detalla la importància de la Séquia Mare per al desenvolupament de la ciutat que es va mantindre en funcionament fins a ben entrat el segle XX. Amb més de 350 anys d’història, va ser impulsada per la ‘Senyora de Benidorm’, Beatriz Fajardo, en el segle XVII amb l’objectiu d’afermar el nucli de població, dotant-li de recursos hídrics el que va permetre el desenvolupament de l’agricultura i la creació d’una plaça forta que evitara els atacs de la pirateria de barbaresca.