El III M Festival de Rock Mediterrani, organitzat per Fundació Mediterrani amb el suport de la Diputació d’Alacant, conclou aquest divendres 2 d’octubre amb l’actuació dels grups Cala Vento i Cemënteri.

Fundació Mediterrani, amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, han organitzat l’III M Festival de Rock Mediterrani, que al llarg d’enguany ha portat a l’Aula d’Alacant a 6 bandes de rock, 3 grups consolidats a nivell nacional i altres 3 bandes de la província que estan començant la seua trajectòria musical.

El grup empordanés Cala Vento, format en 2014, és una rara avis dins del panorama musical nacional. No sols per la seua formació de duo de guitarra, bateria i veu que algunes vegades pot sonar com una rabiosa banda de cinc membres i altres, com un intimista cantautor a peu de carrer, sinó també per la seua sinceritat i senzillesa.

Els directes de Cala Vento posen de manifest la connexió entre Joan i Aleix, que acaba esclatant en una autèntica catarsi. Una energia que es contagia sense excepció a un publique que canta les seues cançons com si els fóra la vida en això.

Cemënteri és una banda de post-hardcore formada en 2017 a Alacant i que ja ha actuat per gran part del territori nacional. En aquest temps han editat 4 singles en format digital i CD a través de bandcamp, un disc recopilatori i un Ep en directe. A la fi de 2019 van acabar de gravar 10 cançons que formen part del seu primer LP “Asma, cort, afonia, trepitjada”, publicat l’1 de maig de 2020, en plena pandèmia.

El M Festival de Rock Mediterrani persisteix en la seua tercera edició en la voluntat de fomentar la relació entre els músics i bandes de la província d’Alacant, a més de convertir a l’Aula de Cultura d’Alacant en un escenari que servisca d’aparador dels seus treballs, a través del qual el públic de la província puga conéixer i fer-se fan dels artistes alacantins. A més, i per a atraure a més públic, enguany s’han programat sessions de dues bandes, una de projecció nacional i trajectòria consolidada al costat d’una altra d’àmbit més provincial.

A través d’aquest festival, Fundació Mediterrani continua treballant per a convertir-se en una plataforma sòlida que contribuïsca per a visibilitzar l’escena musical de la província d’Alacant en tots els seus estils, bandes de folk, pop, rock, heavy, soul, funk, rap, hip-hop… Aquest festival es planteja com una llançadora per a les bandes de la província i per al desenvolupament professional dels músics d’Alacant.

L’entrada per a aquests concerts tindrà un preu simbòlic de 5€ per esdeveniment i estarà limitada a l’aforament de l’Aula. Les entrades es podran adquirir de manera on-line a través de la plataforma “Entradas a tu alcance” i físicament en la taquilla de l’Aula d’Alacant (Avda Doctor Gadea, 1).