La Fundació Caja Mediterráneo, amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, organitzen l’III M Festival de Rock Mediterrani, que des del 31 de gener de 2020 i fins al 27 de març portarà a l’Aula de Cultura d’Alacant a 6 bandes de rock, 3 grups consolidats a nivell nacional i altres 3 bandes de la província que estan començant la seua trajectòria musical.

El concert inaugural d’aquesta tercera edició del M Festival tindrà lloc el 31 de gener, a partir de les 20.30 hores, a l’Aula de Cultura d’Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) i reunirà els grups alacantins El Diluvi i Nomembers.

El Diluvi s’ha consolidat amb el seu últim treball com una de les bandes de referència de la música valenciana. Amb “Junteu-vós” van guanyar dos guardons en la II edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana entregats el mes de desembre passat. Per part seua, Nomembers

El president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer, afirma que “des de la Fundació Caja Mediterráneo estem desenvolupant una programació dirigida a complementar l’oferta cultural ja existent a la província i, d’aquesta manera, buscar nous públics per als nostres centres alhora que consolidem als que ja assisteixen als nostres centres. Volem oferir una programació atractiva per al públic més jove, i que al seu torn siga una programació compromesa amb la província d’Alacant”.

Per part seua, el vicepresident de la Fundació, Miguel Valor, destaca que “el M Festival és possible gràcies a la col·laboració al costat de la Diputació d’Alacant” i afig que és “un orgull per a nosaltres que el primer concert d’aquesta tercera edició arranque amb un grup de la nostra terra, El Diluvi, que està collint els majors èxits de crític, públic i premis”.

La tercera edició del M Festival Rock Mediterrani, coordinada també per Alejandro Tévar i Miguel Carratalá, manté el

Nomembers

Nomembers

seu format de cicle de concerts, que es concentraran en tres dates, una per mes, entre gener i març de 2020.

El M Festival de Rock Mediterrani persisteix en la seua tercera edició en la voluntat de fomentar la relació entre els músics i bandes de la província d’Alacant, a més de convertir a l’Aula de Cultura d’Alacant en un escenari que servisca d’aparador dels seus treballs, a través del qual el públic de la província puga conéixer i fer-se fan dels artistes alacantins. A més, i per a atraure a més públic, enguany s’han programat sessions de dues bandes, una de projecció nacional i trajectòria consolidada al costat d’una altra d’àmbit més provincial.

El M Festival de Rock Mediterrani continua treballant per a convertir-se en una plataforma sòlida que contribuïsca per a visibilitzar l’escena musical de la nostra província en tots els seus estils, bandes de folk, pop, rock, heavy, soul, funk, rap, hip-*hop… Aquest festival es planteja com una llançadora per a les bandes de la província i per al desenvolupament professional dels músics d’Alacant.

M Festival de Rock Mediterrani va nàixer l’any passat fruit de la col·laboració entre la Fundació Caja Mediterráneo i la Diputació d’Alacant per a promocionar i revitalitzar el panorama de la música local.

La tercera edició del M Festival Rock Mediterrani comptarà amb un total de sis bandes repartides en tres jornades. L’entrada per a aquests concerts tindrà un preu simbòlic de 5€ per esdeveniment i estarà limitada a l’aforament de l’Aula. Les entrades es podran adquirir de manera on-line a través de la plataforma “Entrades al teu abast” i físicament en la taquilla de l’Aula de Cultura d’Alacant (Avda Doctor Gadea, 1).

Les dates i bandes participants en l’II M Festival Rock Mediterrani són:

  • 31 de gener: El Diluvi – Nomembers
  • 28 de febrer: Camells – Els Llargs
  • 27 de març: Cala Vento – Cementir

 

L’elecció dels grups s’ha realitzat sobre la base de diversos criteris, entre ells que siguen bandes en actiu de tota la província d’Alacant, amb discos editats en els últims mesos o en el mateix any; amb un repertori fonamentalment compost per temes propis; i amb capacitat per a mobilitzar al públic de la província d’Alacant.

M Festival de Rock Mediterrani té uns objectius molt definits, com són enriquir la programació cultural de la ciutat i atraure interés a un públic divers, que incloga totes les edats. També es pretén mostrar i donar suport als millors treballs de l’escena amb una programació rica en gèneres i estils, però sobretot rica en qualitat musical. I dotar a les banda de coneixements, eines i material de comunicació per a promoure els seus treballs per l’escena nacional i promoure la seua difusió fora de la província d’Alacant.

El Diluvi

El grup de mestissatge mediterrani del Alcoià El Diluvi va publicar el seu últim treball en la primavera de 2019. “Junteu-vós” (2019 Halley Records) suposa una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al clàssic “Junteu-vós” d’Ovidi Montllor. Seguint amb el camí obert pels LP’s “Alegria” (2015) i “Ànima” (2017 CC), on la banda fusionava amb naturalitat diversos estils musicals, com a cúmbia, reggae, rumba i folk d’arrel.

Ara El Diluvi madura i va un pas més enllà, ha evolucionat signant cançons originals, combatives, militants, poètiques i de sonoritat única. El tercer treball juga amb nous llenguatges, inclou influeencias del folk anglosaxó i mexicà, flirtejant amb l’electrònica sense deixar de costat el violí, la bandurria, l’acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena.

De forma vetlada, El Diluvi vol rendir un homenatge als mestres de la cançó Al Tall, Lluis Llach, Ovidi Montllor, Dusminguet i mostrar la influència que sobre ells han exercit músics i bandes com La Troba Kung Fu, Ulls de Bruixot, Ovidi Montllor, Carles Belda, Sopa de Cabra, Aspencat, o grups de rock clàssic com a Led Zeppelin, Pink Floyd o The Who, entre altres.

Nomembers

La banda valenciana Nomembers, formada a Alcoi en 2016, presenta el seu particular estil que s’acosta sigilosament al dream pop, amb textures i melodies delicades que contraposen amb feridores lletres. Nomembers llancen el seu primer LP, de títol homònim, on despleguen totes les seues virtuts en forma de cançons que són com xicotetes històries artesanals on apareix La Mort com a fil conductor de cadascuna d’elles. A través de cadascuna de les lletres, ens descobreixen diferents maneres de morir, de rebre la mort o d’afrontar-la, com si aquesta fóra la protagonista principal d’una antologia de contes. Contes que es completen amb altres personatges, com eres salvatges, boscos, rius, muntanyes, divinitats …