El Museu d’Art Contemporani participa per tercer any consecutiu en la #MuseumWeek, el primer esdeveniment cultural de tot el món desenvolupat a través de les xarxes socials, nascut a França i co-organitzat per UNESCO, en el qual es convida a totes les institucions culturals i museus del planeta a participar.

A partir del 13 de maig, #MuseumWeek i les set etiquetes de la 6a edició suposen una sinergia única en el món, font de trànsit, diversitat i creativitat.

La #MuseumWeek convida a afavorir les experiències museístiques més transversals, lúdiques i educatives i a comunicar-les per les xarxes socials.

En 2018, unes 5.000 institucions culturals van participar en l’esdeveniment en 120 països diferents i enguany 2019 es presenta encara més emocionant. Amb l’objectiu de mobilitzar als afeccionats i professionals al voltant de la Cultura, conferir visibilitat, obrir-se a l’àmbit internacional, incrementar l’interés dels visitants, escoltar al públic, enriquir les seues bases de dades, inventar animacions i defensar valors.

En particular, enguany estarà marcat pel suport a una causa primordial: el lloc de les dones en la cultura, ahir, hui i matí. Tot això al llarg de la setmana amb l’etiqueta comuna #WomenInCulture

L’objectiu

És evident que el paper de la dona en la societat és tan important com el de l’home; no obstant això, aquest paper segueix sense reconéixer-se com deuria. Per això, el món de les institucions culturals es reuneix al voltant de la Causa de les dones en la Cultura (ahir, hui i matí) en ocasió de la sisena edició de la #MuseumWeek. Un homenatge a les dones del món de l’Art, de la Història, de la Ciència, de les Lletres… amb l’etiqueta #WomenInCulture.

Per a començar i per a retre homenatge a les dones injustament oblidades en els llibres d’història i que mereixen que el gran públic les conega. Per a continuar, per a aclamar a les que componen l’actual món de la Cultura, ja siguen artistes, professionals en una associació o institució cultural, mecenes o artesanes.

Per a finalitzar, per a ressaltar la importància de l’educació de les xiquetes: com els xiquets, també elles han de poder somiar i convertir-se en artistes, filòsofes o científiques…

Els Hastag 2019

Dilluns 13 de maig: #WomenInCulture

És evident que el paper de la dona en la societat és tan important com el de l’home. No obstant això, aquest paper segueix sense reconéixer-se com deuria. El dilluns 23 d’abril ho dedicarem a les dones cèlebres en la Història, l’Art, la Cultura o la Ciència, però també a totes les dones anònimes les accions de les quals estructuren les societats humanes. No tant a les dones icones de bellesa, sinó dones artistes, dones intel·lectuals, dones treballadores… Compartirem els nostres continguts amb l’etiqueta #WomenInCulture

Dimarts 14 de maig: #SecretsMW

El dimarts, mostrarem el que es cou entre bastidors! Exposicions en preparació, sessions de restauració o manteniment de les col·leccions, dispositius o professions desconeguts… aprofitarem l’ocasió per a acostar-nos encara més al seu públic fent-li partícip de tots els nostres secrets.

Dimecres 15 de maig: #PlayMW

El dimecres serà una jornada dedicada al joc! Ja siga teatral, cinematogràfic, musical o de vídeo, de tipus olímpic o de pista, animarem la conversa amb el seu públic en línia i els nostres visitants sota una òptica lúdica.

Dijous 16 de maig: #RainbowMW

Que no falte el color! Ja siga a través de la valorització d’un color en les seues col·leccions, o la celebració de la Pau o de la causa LGBTQ, acolorim les nostres publicacions i els nostres llocs de cultura.

Divendres 17 de maig: #ExploreMW

El divendres, explorarem el tema dels nous territoris, l’audàcia i la iniciativa. Ja siga a propòsit de l’exploració intel·lectual, artística o espacial, o fins i tot de la innovació, convidem al públic a forçar els límits i eixir del trillat.

Dissabte 18 de maig:#PhotoMW

Amb el telèfon intel·ligent o cambra en mà, és el dia per a disparar sense complexos! Un cant a la bellesa del disseny i l’arquitectura: aprofitem per a valorar el nostre museu i convidem a fotògrafs professionals, artistes i aficionats a compartir les seues mirades.

Diumenge 19 de maig: #FriendsMW

El diumenge és el pretext perfecte per a una escapada cultural entre amics! En aquest últim dia de la #MuseumWeek, aprofitem per a explorar el tema de l’amistat —valor universal— en les nostres xarxes socials.