L’Ajuntament d’Elx ha adquirit dues peces de l’artista Susana Guerrero, que s’inclouran en l’exposició permanent del Museu d’Art Contemporani d’Elx (MACE). ‘La Garra’ parla molt del salvatge que porta un dins i ‘Impulsos i Retorns’ fa referència als camins que ens recorren per dins.

Carlos González ha volgut expressar la satisfacció que suposa per a l’Ajuntament d’Elx el poder albergar aquestes dues peces de Susana Guerrero en la col·lecció permanent del MACE. «Ens encanta que el museu puga comptar amb aquestes dues obres , ja que al final significa enriquir la col·lecció i apostar per una artista tan important i valorada com és Susana Guerrero», ha comentat González.

Per part seua, la regidora de Cultura, Marga Antón, ha assegurat que «amb l’adquisició d’aquestes dues obres d’art, des de la Regidoria de Cultura, continuem fent costat al sector cultural». Així mateix, l’edil també ha volgut afegir que al llarg d’aquesta temporada han realitzat diferents accions però alguna cosa que encara no havien fet era l’adquisició d’obres d’art. «En aquest cas és art contemporani i Susana Guerrero és un referent en aquesta disciplina i el MACE havia de tindre dos de les seues obres», ha expressat Antón.

Susana Guerrero
Susana Guerrero

Durant la presentació de la mostra, l’artista ha parlat dels tres pilars que sempre apareixen en el seu treball, “les llegendes populars, la mitologia, les tradicions i les supersticions, unides amb la genealogia dels materials, amb l’origen i la càrrega poètica simbòlica que porten, que tu li dónes en recollir-los un dia en un lloc o amb la manera de processar-los i de construir-los; i el tercer pilar és el quotidià, la qual cosa passa al meu voltant, tot unit pel dolor com a motor, com a exorcisme i transformació de les coses”.

Les dues escultures tenen part d’aqueixos pilars, ja que ‘La Garra’ parla molt del salvatge que porta un dins i ‘Impulsos i Retorns’ fa referència als camins que ens recorren per dins. Totes dues peces estan realitzes amb ceràmica esmaltada que té una tercera cocció d’or. ‘La Garra’ està feta al seu torn amb espines de pita, mentre que ‘Impulsos i Retorns’ destaca per contindre cable de camió.

Finalment, l’edil de Cultura ha recordat que aquest haguera sigut el 40 aniversari del MACE i per la pandèmia no s’ha pogut realitzar la celebració que hi havia pendent. «El museu es troba en un procés de reinvenció i aprofitant aquest temps de descans hem pensat a canviar molts aspectes del museu, com la restauració de totes les obres d’art que contenia. En la pròxima reobertura veurem una col·lecció renovada, veurem peces d’art contemporani que no estaven exposades i serà una sorpresa per als amants d’aquesta disciplina», ha conclòs l’edil.

Susana Guerrero. 'Impulsos y Retornos'
Susana Guerrero. ‘Impulsos y Retornos’