El magistrat Joaquim Bosch, portaveu de l’organització Jutgesses i jutges per a la democràcia entre els anys 2012 i 2016; i el periodista Ignacio Escolar, fundador i director del periòdic digital eldiario.es, formen part del planter de conferenciants que enguany participen en la trenta-quatrena edició de la Tardor Cultural que arranca el pròxim día14, i que està organitze per la regidoria de Cultura en col·laboració amb l’Obra Social de Caixapetrer i la Seu Universitària de Petrer.

El cicle s’inicia divendres que ve, 15 d’octubre, amb una conferència del catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona, Ramón Flecha García, sobre “Els camins científicament validats cap a l’èxit escolar”. A més de la conferència el professor Fletxa impartirà l’endemà un taller. “És el número u en la investigació educativa a Espanya”, ha subratllat el conseller de Cultura de Caixapetrer, Ramón Blanquer, indicant que assessora a diverses institucions europees i parlarà dels mètodes reeixits, alguns dels quals han començat a posar-se en marxa en col·legis i instituts de la nostra zona.

El 22 d’octubre el periodista Ignacio Escolar, que a més és analista polític en ràdio i televisió i va ser fundador i primer director del periòdic Públic, parlarà sobre “Per a què serveix el periodisme independent”. Una setmana després, el divendres 29 d’octubre, el Capità de Navili de l’Armada, professor de l’emblemàtic Vaixell Escola “Juan Sebastian Elcano” i autor de 14 novel·les sobre la mar, Luis Mollá Ayuso, dissertarà sobre “Primus Circumdediste em. L’epopeia de la primera volta al món”. El 5 de novembre el doctor en Història Antiga per la Universitat Complutense de Madrid, José Miguel Parra Ortiz, oferirà una conferència sobre “Tebes, les dues ribes de la ciutat de Amón”. I el divendres, 12 de novembre, el cicle es tanca amb la conferència del mediàtic magistrat Joaquim Bosch Grau sobre “La corrupció com a amenaça a les institucions, al sistema democràtic i als valors ètics”.

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha assenyalat que “per circumstàncies cap de les dones que es van proposar per a donar conferències podien assistir en tindre les seues agendes ocupades i en aquesta ocasió són tot homes, igual que fa uns anys va haver-hi una edició que van ser tot dones”.