El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) acollirà entre el 29 d’abril i el 31 d’octubre de 2021 l’exposició ‘Els guerrers de terracota de Xi’an. Guardians eterns del primer emperador’. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat que “després de diverses setmanes de negociacions, aquest migdia s’ha rebut la confirmació oficial del període que romandrà la mostra a la nostra província per part del Centre per a la Promoció del Patrimoni Cultural de Shaanxi”.

Julia Parra ha explicat que “encara que la previsió inicial era inaugurar enguany la mostra, en l’escenari actual marcat per la situació internacional generada per l’evolució de la Covid-19, s’ha decidit de mutu acord traslladar les dates al pròxim any”. La diputada ha agraït la cooperació mantinguda entre totes les parts implicades en el projecte “reforçant el compromís perquè aquesta excepcional mostra siga una realitat a l’abast de tots els públics”.

L’exposició portarà al MARQ un conjunt excepcional de prop de 160 peces de material de la Xina antiga, entre les quals s’inclouen 9 guerrers i un cavall de terracota originals procedents del Museu del Mausoleu del Primer Emperador, declarats patrimoni de la Humanitat des de 1987. Moltes d’aquestes peces tornaran a Europa després de la seua última estada en el Museu del Món de Liverpool en 2018, on van ser visitades per més de 700.000 persones.

La vicepresidenta ha mostrat el seu convenciment que “aquest gran esdeveniment cultural pot contribuir de manera decisiva a la reactivació del turisme a la província d’Alacant i en tota la Comunitat Valenciana. Treballarem perquè tinga la millor dels acolliments”.

Fruit de l’intercanvi de la documentació oficial traslladada entre les parts, s’ha obtingut a més la llista definitiva d’objectes, la valoració total d’aquests, el pla de mesures de seguretat, així com el protocol de préstec. S’han sol·licitat els permisos i autoritzacions preceptives dels Ministeris de Cultura de la Xina i Espanya, respectivament, un treball intens de gestió que avança en la planificació i programació de les diferents fases administratives del projecte amb totes les garanties sobre els acords de les noves dates establides.