El MARQ ha presentat la nova programació d’estiu que, a causa de les circumstàncies imposades per la Covid-19, canvia l’opció presencial per la virtual i manté la línia de treball seguida en els últims quinze anys en les activitats estivals. La primera setmana de juliol, va arrancar el calendari amb propostes setmanals, de dilluns a divendres, fins al 28 d’agost.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “l’objectiu principal d’aquesta edició és que el públic infantil i juvenil mantinga el contacte i la relació amb el centre a través de continguts destinats a entretindre i educar, en aquesta ocasió virtualment. D’aquesta manera, els usuaris podran gaudir de les exposicions i participar en família”.

Tots els dies, a les 11 hores, es llançaran les diferents propostes relacionades amb la temàtica de la setmana, audiovisuals, material didàctic, imatges o enllaços d’interés. L’aforament en aquesta ocasió és il·limitat i un equip de monitors explicarà continguts, contarà contes, realitzarà tallers i convidarà a participar i realitzar simultàniament les activitats plantejades. A més, es podrà enviar treballs, fotos, enregistraments o qualsevol material que es vulga compartir.

Des del MARQ es recomana a tots els interessats que es connecten des del primer dia cada setmana, ja que serà els dilluns quan especificarà quins materials o elements seran necessaris per a desenvolupar les activitats cada dia a casa. En la programació prevista, es mantindrà el tradicional concurs de dibuix relacionat amb la temàtica del museu o els seus jaciments arqueològics els guanyadors dels quals il·lustraran la portada i contraportada de la Guia d’Activitats del MARQ del curs escolar 2020/2021.

Programació diària:

Dilluns: vídeo de benvinguda per a presentar la temàtica de la setmana i material necessari per a participar activament en les activitats.

Dimarts: el personatge de “Lola l’arqueòloga” explicarà, a través d’una sèrie de vídeos, en què consisteixen els objectes representatius del període històric que s’estiga treballant.

Dimecres: taller de vestimenta per a aprendre a confeccionar roba i accessoris de cada etapa.

Dijous: taller didàctic per a elaborar reproduccions de les peces més significatives del museu.

Divendres: conte i jocs.

Temàtica per setmanes

20 a 24 de juliol: VIKINGS

27 a 31 de juliol: IBERS

3 a 7 d’agost: MAIES

10 a 14 d’agost: ROMANS

17 a 21 d’agost: METALLS EN AL-ANDALUS

24 a 28 d’agost: MEDIEVAL