El Museu Arqueològic d’Alacant ha posat en marxa una nova proposta digital per a facilitar l’accés al patrimoni arqueològic alacantí a través d’internet. A partir de demà dimarts, els usuaris disposaran de nous continguts en línia en forma de vídeos, post i fitxes tècniques detallades que s’actualitzaran dia a dia.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “aquesta iniciativa és una mostra de l’esforç dut a terme per la Fundació CV-MARQ i el Museu per a afermar la seua vocació de digitalització i fer un pas més en el seu afany per ampliar els coneixements sobre la història de la província utilitzant canals que permeten arribar a un major número de públic”.

En l’apartat ‘MARQ Peça a Peça’ de la pàgina web s’oferiran “càpsules” amb les característiques i curiositats de les peces més rellevants de la col·lecció que atresora el centre alacantí, així com detalls de les troballes realitzades en els jaciments i monuments com el Tossal de Manises Lucentum, la Illeta dels Banyets, la Torre Almohade d’Almudaina, la Cava Gran d’Agres, el Santuari Pla de Petracos i la Cova de l’Or.

Mitjançant aquesta iniciativa, el MARQ pretén posar en relleu el caràcter didàctic de la ciència de l’arqueologia, comptada de manera senzilla, amena i molt rigorosa, gràcies a la col·laboració de l’equip d’arqueòlegs del Museu.