El MARQ ha organitzat una completa programació per a gaudir del Museu i dels seus jaciments per Setmana Santa amb propostes tant presencials com virtuals, aquestes últimes accessibles des de qualsevol dispositiu. La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha mostrat la seua satisfacció “perquè anem recuperant a poc a poc les activitats en viu amb totes les garanties sanitàries, assegurant al públic que es compleixen les distàncies i aforaments establits per les autoritats i sense deixar d’oferir altres alternatives via en línia també molt demandades”.

Les visites animades començaran el divendres 2 d’abril i es prolongaran fins al dia 11 en el Museu i els jaciments. Una opció perquè tota la família gaudisca del patrimoni arqueològic alacantí, tant de la col·lecció permanent que abasta des de la Prehistòria fins a l’Edat mitjana, com dels singulars enclavaments de la Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises Lucentum.

Entre les activitats dissenyades per a aquests dies de vacances escolars destaquen a més els tallers didàctics que s’ofereixen de manera gratuïta. Les propostes presencials, amb aforament limitat a deu participants, estan enfocades a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys i giraran entorn de la Prehistòria, la Contestania, Roma i l’Edat mitjana, precedides per la visita a una de les sales del MARQ. En els jaciments hi haurà tallers d’excavació amb itineraris molt entretinguts que finalitzaran amb un joc de pistes.

El principal objectiu d’aquest calendari és mostrar les instal·lacions i jaciments del MARQ, principalment al públic infantil, de manera dinàmica i participativa, mitjançant jocs, tallers i animació, per a conéixer la història de la província a partir de la investigació arqueològica, valorar i protegir el patrimoni cultural i mediambiental, així com fomentar el treball en equip. Tota la informació està disponible en la web www.marqalicante.com

VISITES ANIMADES I TEATRALITZADES

MARQ

Dies: 2, 3, 4 i 11 d’abril

Hora: 2, 4 i 11 d’abril: 12.00 hores

Hora 3 d’abril: 18.00 hores

ILLETA DELS BANYETS

Dies: 3, 6, 7 i 10 d’abril

Hora: 12.00 hores

LUCENTUM, TOSSAL DE MANISES

Dies: 4, 8, 9 i 11 d’abril

Hora: 12.00 hores

TALLERS DIDÀCTICS MUSEU I JACIMENTS

MARQ

Tallers en línia: 10.00 hores

Visites-tallers didàctics gratuïts i presencials: 11.30 hores. Inscripció telefònica prèvia 965 149 000. Duració 1 hora i mitja.

• Un viatge a la Prehistòria. Dimarts, 6 d’abril

• Descobrint la Contestania. Dimecres, 7 d’abril

• Ocell, César! Dijous, 8 d’abril

• Històries de l’Edat mitjana. Divendres, 9 d’abril

JACIMENTS

Taller d’excavació i joc de pistes. A les 11.30 hores. Inscripció prèvia telefònica 965 149 000. Els quatre dies d’activitats es repartiran en dues jornades en cada jaciment, 6 i 7 d’abril al Tossal de Manises i 8 i 9 d’abril en La Illeta dels Banyets. Duració aproximada 2 hores.