El MARQ exhibirà a l’Esplanada d’Alacant la figura d’un guerrer de Xi’an d’onze metres d’altura

El MARQ exhibirà a l’Esplanada d’Alacant la figura d’un guerrer de Xi’an d’onze metres d’altura

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat aquest migdia a Sant Vicent del Raspeig l’escultura gegant d’un guerrer de Xi’an que ha elaborat l’artista alacantí José Manuel García, ‘Patxi’, per a promocionar la mostra internacional que s’exhibeix en el MARQ fins a gener de 2024.

La peça, d’onze metres d’altura, inclòs el pedestal (vuit metres d’obra), ha estat construïda per un equip de cinc persones amb una estructura de ferro modelada en poliestirè expandit i recoberta amb un elastòmer per a fer front a les inclemències meteorològiques.

El guerrer policromat, elaborat durant tres mesos en el taller de ‘Patxi’ a Sant Vicent del Raspeig, se situarà a l’Esplanada d’Alacant com a reclam turístic per a incentivar als visitants que recorrin la ciutat a gaudir de l’exposició “El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an”.

L’obra, que recrea un dels autèntics guerrers de terracota, ja està finalitzada a l’espera dels corresponents permisos per part de l’Ajuntament d’Alacant per a la seva exhibició en la calçada pública, on s’instal·larà en els pròxims dies.

Segons Mazón, aquesta iniciativa constitueix un dels principals esdeveniments de l’any a Espanya i marca un punt d’inflexió en l’oferta cultural i museística d’Alacant. “L’exposició ja està a ple rendiment amb més de 1.000 visites diàries, la qual cosa demostra que està sent una de les exposicions més visitades d’Espanya. Ara toca conquistar la ciutat d’Alacant i l’Esplanada que és on estarà aquesta rèplica feta amb talent alacantí”, ha avançat el president.

La mostra inèdita que alberga actualment el Museu Arqueològic d’Alacant, molts dels objectes i els elements del qual s’exhibeixen per primera vegada en el món, es va inaugurar a la fi del mes de març i ha registrat ja prop de 47.000 visites, superant les expectatives previstes. Una selecció de 120 peces originals procedents de nou museus i institucions xineses, entre elles nou estàtues i un cavall, conformen la proposta cultural.

L’exposició ofereix un original i elaborat disseny expositiu amb materials didàctics i accessibles per a tots els públics, així com recursos sensorials que han permès crear un ambient immersiu a través de diferents olors. La sala un fa olor de cirerer i arròs; la sala dues, a encens, i la sala tres, a flor de lotus i et. Així mateix, les peces musicals creades exprofeso pel compositor alacantí Luis Ivars acompanyen i emboliquen al visitant durant tot el recorregut.

El conjunt dels Guerrers de Xi’*an està declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat des de 1987 i la seva estada en el museu alacantí és fruit d’anys de gestions i treball amb les autoritats xineses.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X