La Fundació CV-MARQ i el Bisbat de la Diòcesi Oriola-Alacant han formalitzat un conveni de col·laboració per a desenvolupar un projecte museogràfic sobre els orígens del cristianisme en el sud-est peninsular. L’acord, rubricat per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el bisbe de la Diòcesi, don Jesús Murgui Soriano, permetrà desenvolupar una nova proposta expositiva dins del Museu Diocesà d’Art Sacre d’Orihuela.

Julia Parra ha explicat que “s’obri a partir d’ara una línia de cooperació entre el MARQ i el Bisbat d’Orihuela-Alacant per a impulsar un nou projecte amb gran interés arqueològic i pedagògic que permetrà descobrir una part bastant desconeguda de la nostra història amb recursos a l’abast de tots els públics”. La vicepresidenta ha assenyalat a més que aquest projecte “contribueix a enriquir l’oferta cultural d’un municipi tan important com és Oriola”.

Per part seua, el bisbe de la Diòcesi d’Oriola-Alacant ha agraït la implicació de la Diputació i ha destacat que l’acord “té com a intenció promoure una sala que tracte de recollir i mostrar els orígens del cristianisme en la nostra terra atés que hi ha una etapa anterior a la Reconquesta, que comprén les èpoques romana, bizantina i visigótica, que necessita ser més estudiada”.

Sota el títol ‘Signes d’identitat’, el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola dedicarà una de les seues sales a aquesta proposta, que comptarà amb rèpliques de peces originals, autoritzades i prèviament seleccionades pels equips tècnics del MARQ i del Museu Diocesà d’Art Sacre. La Fundació MARQ destinarà 30.000 euros a la realització d’aquest projecte, que inclou un audiovisual explicatiu i altres accions relacionades amb l’ús de la sala. El documental contemplarà les fites històriques més importants des dels orígens del cristianisme a la nostra província, entre altres continguts.

Per part seua, el Bisbat aportarà 20.000 euros destinats a l’adequació de les instal·lacions de l’espai expositiu, així com cartelleria i senyalística. El Museu Diocesà té una completa exposició que abasta diferents períodes a partir de la reconquesta i, amb la col·laboració del MARQ, es completarà amb un espai dedicat al paleocristianismo de l’etapa hispà-romana.