El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) i l’Ajuntament del Campello han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a desenvolupar una estratègia conjunta en matèria de conservació, revaloració, difusió i promoció del jaciment arqueològic de la Illeta del Banyets.

L’acord, rubricat per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i l’alcalde del Campello, Juan José Berenguer, té caràcter biennal, prorrogable fins a quatre anys, i es materialitzarà a través d’un programa d’iniciatives dirigides a potenciar la projecció de l’enclavament i les seues activitats entre turistes i visitants locals.

Parra ha destacat “la importància de la col·laboració entre institucions per a donar a conéixer el potencial de la Illeta com a destí de turisme cultural i també per a posar en valor un dels parcs arqueològics més importants del Mediterrani, propietat de la Diputació d’Alacant”.

La diputada de Cultura ha anunciat, a més, que les instal·lacions gestionades pel MARQ “es tornaran a reobrir al públic aquest mes amb totes les mesures de necessàries per a garantir la salut i la seguretat de visitants i treballadors”.

Berenguer, per part seua, ha destacat que “acostar-se fins a aquest jaciment, un dels principals atractius turístics del Campello, ofereix la possibilitat de conéixer la història del municipi i de la Costa Blanca a través de visites guiades a l’entorn de la Illeta”.

En virtut de l’acord signat, la regidoria de Turisme del Campello mantindrà el programa de visites guiades i concertades per a grups de fins a 35 persones, amb recorreguts que tindran una duració estimada de 40 minuts al parc arqueològic i 20 minutos a la Torre de la Illeta. Les passades han sigut programats un dissabte al mes, encara que es podran concertar visites a demanda de grups. Els visitants interessats en aquesta activitat poden consultar els horaris i reservar la seua entrada de forma anticipada en Instanticket o en la pàgina www.marqalicante.com.

L’entorn de la Illeta, amb el jaciment i la torre, constitueix el recurs històric i patrimonial més important amb el qual compta el municipi del Campello. En el conveni queda patent la voluntat de col·laboració entre l’Ajuntament del Campello i la Diputació d’Alacant, a través de la Fundació CV-MARQ, per a donar a conéixer el jaciment i integrar-lo en les propostes turístiques del municipi.