El Museu Arqueològic d’Alacant ha posat en marxa un programa didàctic de tallers virtuals per a donar a conéixer al públic infantil l’arqueologia i la història de la província sota el títol ‘Els diumenges en el MARQ’. Començarà aquest diumenge, 14 de març, i es prolongarà setmanalment fins al 13 de juny dirigit principalment a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 12 anys.

La vicepresidenta i diputada de Cultura ha explicat que aquesta activitat organitzada per la Fundació CV MARQ “és nou projecte educatiu digital, al qual es podrà accedir des de qualsevol dispositiu, que permetrà gaudir de la col·lecció permanent del Museu i participar en família de les diferents activitats”. Cada diumenge durant 14 setmanes, a les 11 hores, es plantejarà una proposta diferent relacionada amb la temàtica de cadascuna de les sales del MARQ, que abasten des de la Prehistòria fins a l’edat Moderna i Contemporània a través de tallers, audiovisuals, jocs o contes.

L’equip de la Unitat de Didàctica i Accessibilitat de la Fundació MARQ serà l’encarregat d’explicar els continguts, contar contes i desenvolupar els tallers per a tots aquells usuaris que es vulguen connectar i participar de manera simultània en les activitats. Prèviament, aquests monitors especificaran quins materials o elements serà necessari tindre preparats a casa per a realitzar amb èxit cada proposta. A més, els treballs realitzats es podran remetre per a mostrar-los en la web i a través de les xarxes socials.

Aquest projecte pretén mantindre el contacte amb el públic més jove canviant l’opció presencial per la virtual. L’aforament en aquesta ocasió és il·limitat i es pot participar a través de l’enllaç: http://meet.google.com/mrc-rmdi-zad o també des de Meet amb el codi: mrc-rmdi-zad

La ‘Aula en línia’ és un espai virtual per a gaudir de contes, també en llengua de signes, així com tallers per a fer a casa, recursos interactius, guies didàctiques o el trivial de preguntes sobre les exposicions temporals del MARQ (‘La Cova de L’Or’ i ‘El Cavaller de Ifach’), amb recursos accessibles i jocs.