El MARQ ha rebut el distintiu d’establiment preparat enfront de la Covid-19 que atorga la Secretaria d’Estat de Turisme, després de superar l’avaluació en la qual s’ha certificat la implantació, per part del Museu Arqueològic d’Alacant, de Bones Pràctiques Avançades per a la reducció del risc de contagi per Coronavirus SARS-CoV-2.

Aquest reconeixement, en el marc del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins SICTED, ha sigut concedit en el comité celebrat el passat 31 de juliol i se suma al segell ‘Safe Tourism Certified’ obtingut per la Fundació CV-MARQ, distinció de referència en turisme segur que expedeix l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola –ICTE-.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “amb aquest nou reconeixement la Fundació MARQ consolida el seu compromís amb la qualitat i l’excel·lència en la prestació del seu servei d’atenció al públic, integrant una meticulosa atenció al visitant amb el compliment de les recomanacions sanitàries actuals”.

El MARQ, després d’un extremat condicionament de les seues instal·lacions per a preservar la salut tant dels seus treballadors com dels visitants, va reobrir les seues portes al públic a principis del passat mes de juny. Des de llavors, amb el lema ‘La teua salut és la de tots’, el museu ha desenvolupat una àmplia campanya informativa per a conscienciar a quantes persones acudeixen a les seues instal·lacions de la necessitat de ser responsables i seguir les normes i els protocols sanitaris estipulats.

Aquest pla de seguretat contempla mesures i recomanacions que inclouen una zona termo controlada, la distància de seguretat interpersonal de dos metres, l’ús obligatori de màscara, elements d’higiene com el gel hidroalcohólico i catifes per a la desinfecció del calçat. Així mateix, s’han establit itineraris de visita en sentit únic, grups guiats reduïts a huit persones i aforament restringit en totes les sales.

Segons ha detallat Parra, “el MARQ és un museu per a tots els públics, per la qual cosa continua amb els seus programes d’integració personal i amb el seu equip de guies i hostesses que atén persones amb diferents capacitats”.

Finalment, la diputada de Cultura ha apuntat que des que va reobrir les seues portes el 9 de juny més de 5.200 persones han passat per les diferents sales del MARQ.