L’exposició del MARQ ‘Guardians de Pedra. Els castells d’Alacant’ recalarà aquest mes a la Sala d’Exposicions Vista Alegre, on es podrà visitar fins el mes vinent de maig. El muntatge, dissenyat amb clara vocació itinerant, repassa el potent llegat que atresora la província, amb més de 300 castells, fortificacions, torres costaneres, torres de refugi, cases fortes, fortins i bateries.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, s’ha reunit aquest matí amb el també diputat i alcalde de Torrevellaa, Eduardo Dolón, per a ratificar el conveni de col·laboració que permetrà inaugurar la mostra a la ciutat. Parra ha destacat que “des d’el mes vinent fins a maig els torrevejenses podran visitar una de les seleccions del Museu Arqueològic que més èxit ha tingut entre el públic, sens dubte espectacular perquè recorre grans enclavaments de gran valor històric i cultural”.

Per part seua, Eduardo Dolón, ha agraït que s’haja possibilitat que l’exposició ‘Guardians de Pedra. Els castells d’Alacant’ es puga visitar a Torrevieja fins a finals de maig. “És un privilegi que tant els torrevejenses com els turistes que vénen a la nostra ciutat de tota la Comunitat Valenciana es puguen acostar al municipi per a conéixer aquesta important mostra, amb la garantia que comptaran amb totes les mesures necessàries per a gaudir d’una cultura segura”, ha afirmat.

‘Guardians de Pedra’ es va inaugurar en el MARQ l’any 2015 amb un muntatge que va obtindre el Premi Nacional Emporia d’Or a la millor exposició itinerant de l’any. La mostra ret homenatge a l’extraordinari patrimoni històric i arquitectònic del territori alacantí a través d’una cuidada selecció de fortaleses, organitzades en diferents rutes, que permet al visitant triar i traçar la seua pròpia senda per a conéixer aquests monuments.

Així mateix, el disseny expositiu utilitza les noves tecnologies per a acostar els seus continguts a tots els públics, per això inclou una maqueta de la província d’Alacant amb una selecció de les fortificacions incloses en la mostra i que han sigut fabricades amb una impressora 3D. Per a generar una major accessibilitat i aprofitament de la visita per a tots els col·lectius, s’utilitzen codis QR per a ampliar la informació dirigint al visitant a la pàgina web del MARQ i s’incorporen elements adaptats que ajuden a millorar la comprensió de la mostra.

L’exposició es troba actualment en trànsit, havent itinerat fins al moment a Villena, Xixona, Orihuela, Crevillent, Calp, La Vila Joiosa, Cocentaina, Guardamar del Segura i Monforte del Cid.