La Unitat de Didàctica i Accessibilitat de la Fundació MARQ ha posat en marxa un nou programa, sota l’eslògan “Somnis des de la meua Finestra”, enfocat als escolars de tota Espanya que romanen confinats en les seues llars davant la crisi sanitària provocada pel COVID-19. La vicepresidenta primera de la Diputació d’Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a la comunitat educativa “a participar en aquesta nova iniciativa de caràcter nacional que pretén donar noves alternatives per a aprendre d’una manera distesa i posa a la seua disposició nombrosos recursos orientats als diferents nivells, des dels 3 fins als 18 anys”.
Amb aquesta iniciativa, el MARQ s’acosta als més joves, compartint amb les seues famílies i de la mà dels docents un lloc comú d’aprenentatge i divertimento. Una proposta que pretén convertir-se en una gran escola virtual per a abordar matèries que formen part de la programació curricular, amb prop de 100 publicacions de material didàctic per a tots els cicles, Educació Infantil, Especial, Primària, Secundària i Batxillerat.
La diputada de Cultura ha explicat que “el projecte s’ha impulsat en reconeixement i agraïment a la comunitat educativa, tant als docents i als estudiants que de manera habitual col·laboren amb el museu alacantí, com als pares i mares que travessen aquests moments tan difícils per a tots”. En aqueix sentit, un dels eixos centrals convida a la reflexió i repassa els successos d’extrema dificultat que han sigut superats pels nostres ancestres al llarg de la història. Els interessats poden participar en aquesta iniciativa contactant amb la Unitat Didàctica de la Fundació MARQ i descarregant les bases que s’han pujat a internet.
“Somnis des de la meua Finestra” és una iniciativa complementària a les activitats que cada dia, des del passat 16 de març, comparteix el museu des del seu lloc web www.marqalicante.com, amb atractius vídeos i posts perquè el públic, especialment els més joves, puguen aprendre i realitzar diverses propostes relacionades amb el patrimoni històric i arqueològic a través de #Queda’t a casa amb el MARQ. L’objectiu és posar a la disposició de l’usuari els continguts del museu, dels jaciments i monuments mitjançant diferents accions com ressenyes sobre peces exposicions temporals, tallers didàctics o passatemps, així com amb els relats guanyadors del projecte «Els contes del MARQ». “Els contes són una eina interessant per a acostar-nos a l’extraordinari llegat cultural rebut dels nostres avantpassats, al mateix temps que fomenten la lectura i la creativitat”, ha assenyalat Julia Parra.