Com cada any, el MARQ celebrarà el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i el 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, amb dues jornades de portes obertes, en el seu horari habitual d’obertura al públic en festius, al costat dels jaciments de Lucentum i la Illeta i la torre Almohade d’Almudaina.

La Unitat d’Atenció al Público de la Fundació MARQ ha programat per a aquests dies visites guiades a la col·lecció permanent del Museu, a les 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 i a les 13.00 hores, a les quals els interessats es podran inscriure de manera gratuïta en les taquilles del MARQ fins a completar aforaments. En Lucentum i en la Illeta dels Banyets, les passades guiades seran a les 12.00 i a les 13.00 hores, i la Torre d’Almudaina oferirà una visita guiada gratuïta a les 11.30 hores en sengles jornades.

Aquests festius emmarquen un cap de setmana en el qual s’oferiran, a més, visites guiades i teatralitzades tant en el MARQ com en els jaciments. Recreacions històriques en les quals, de la mà de dos actors vestits d’època, es podrà aprofundir en les diferents cultures que han poblat la província. Unes passades dramàtiques adaptades a totes les edats en els quals destaquen el rigor històric i la interacció entre els actors i el públic. Els horaris i passes de visites es poden consultar en www.marqalicante.comPor una altra part, l’horari del centre per a aquest cap de setmana d’accés totalment gratuït és de 10.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 22.00 hores el dissabte i de 10.00 a 14.00 hores el diumenge.