Un total de 2.264 persones han gaudit aquests dies festius de les jornades de portes obertes organitzades pel MARQ per a visitar de manera gratuïta l’exposició internacional ‘Etruscos. L’alba de Roma’. El Museu recupera així els registres precovid amb una afluència de públic que ha superat les expectatives.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat “la importància d’aquestes xifres, que demostren que en aquest procés de tornada a la normalitat la cultura torna a cobrar protagonisme i el MARQ torna a ser un dels museus més visitats d’Alacant i de la Comunitat Valenciana, en aquesta ocasió per l’interés despertat per l’exposició internacional Etruscos i els nostres jaciments i monuments”.

Des de dissabte passat dia 9 d’octubre fins al dimarts 12, festivitat de la Hispanitat, el Museu alacantí ha oferit la possibilitat de contemplar aquesta mostra irrepetible que reuneix 150 peces originals, cedides pels museus Arqueològic de Florència i Guarnacci de Volterra.

El dia de major afluència de públic va ser ahir dimarts, 12 d’octubre, amb un total de 933 visitants, seguit del dissabte amb 803 persones -les dues jornades de portes obertes programades per a aquest cap de setmana- i del diumenge dia 10 amb 528 visites. Un pont festiu que nombrosos alacantins i turistes, que han passat aquests dies a la ciutat, han aprofitat per a fer un recorregut cultural per la història de les civilitzacions que han poblat el Mediterrani, gaudint a parts iguals de l’arqueologia i de la tardor alacantina.

‘Etruscos. L’Alba de Roma’ és una iniciativa de la Fundació MARQ i la Superintendència de Patrimoni Arqueològic de la Província de Pisa i Livorno. Inclou una selecció peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra, un dels més antics a Itàlia, i ha comptat amb la participació de l’empresa Contemporanea Progetti, amb seu a Florència. La proposta romandrà a Alacant fins al 12 de desembre de 2021. Tota la informació per a planificar la visita es pot consultar en la web www.marqalicante.com.