El MARQ ha superat amb èxit l’auditoria per a obtindre el nou segell creat per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per a certificar la implantació de les mesures de prevenció per a la reducció del contagi enfront del SARS-C0V-2. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “és tot un assoliment obtindre aquest reconeixement que només posseeixen hui dia tres museus a Espanya”.

La titular de Cultura ha assegurat que “l’acreditació del ICTE contribueix a reforçar la imatge del MARQ com a espai saludable i confirma la bona faena que s’ha realitzat en els últims mesos per a adaptar les instal·lacions a la nova realitat sanitària”.

L’Especificació UNEIX 0066-09:2020 de Museus i Llocs Patrimonials està específicament orientada a oferir una prestació segura dels serveis que els museus i llocs patrimonials ofereixen als seus visitants. Es tracta d’una sèrie de propostes que s’afigen a les mesures de distanciament social, gestos barrera i ús de màscares destinades a la població i als turistes. Aquestes directrius aborden aspectes com l’elaboració d’un pla de contingència, la neteja i desinfecció, el control d’accessos i aforaments, l’equipament de protecció per al personal o la priorització de reserves i pagaments online, per a evitar contactes.

Parra ha recordat que “la Fundació MARQ ha realitzat, fins al moment, una inversió de 40.000 euros per a adequar les seues instal·lacions i fer del museu un entorn segur”. Aquesta nova certificació aconsegueix així mateix a la Torre de l’Almudaina i als jaciments del Tossal de Manises-Lucentum i la Illeta dels Banyets, en el moment en què es reòbriguen al públic, amb el seguiment del procés d’auditoria previst en la norma del ICTE.

Aquesta qualificació constitueix una eina clau, avalada per experts sanitaris, per a la implantació d’una sèrie de protocols de seguretat higienicosanitària que garantisquen la minimització de riscos enfront del coronavirus. A més, evita una dispersió territorial de protocols i ajuda a preparar la reobertura del conjunt del sector turístic, promovent la imatge d’Espanya com a destinació turística segura.

Jornada portes obertes

D’altra banda, i amb motiu de la clausura de l’exposició ‘Ídols. Mirades mil·lenàries’ s’han organitzat dos caps de setmana de portes obertes amb visites guiades gratuïtes els dissabtes i diumenges, dies 27 i 28 de juny i 4 i 5 de juliol. Hi haurà dos passes guiats a la mostra cada hora, el dissabte des de les 10.30 fins a les 19.30 hores i el diumenge a les 11.00, les 12.00 i les 13.00 hores.