El Museu Arqueològic d’Alacant ha començat la fase de muntatge de l’exposició ‘Etruscos. El amanecer de Roma’, que s’inaugurarà el dijous 26 d’agost. Després de l’arribada de les 150 peces procedents dels museus Guarnacci de Volterra i de l’Arqueològic de Florència (MAF), tècnics italians i del MARQ han supervisat el material que mostrarà per primera vegada a Alacant un panorama global sobre una de les grans civilitzacions mediterrànies de l’antiguitat.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha visitat aquest matí el Museu per a comprovar el desenvolupament dels treballs tècnics previs al muntatge i ha manifestat que “és una gran satisfacció veure ací reunides les peces d’aquesta important mostra internacional que ha despertat molt d’interés en Espanya i fora de les nostres fronteres”.

Després del recorregut, la titular de Cultura ha agraït la labor dels professionals dels dos museus italians i dels experts del MARQ, als qui atribueix tot el mèrit “per la seua dedicació i interés per a aconseguir que el 26 d’agost puguem gaudir a Alacant de l’única exposició dedicada al poble Etrusc que es podrà visitar al nostre país amb peces de gran importància i valor”.

L’arribada de les peces des d’Itàlia per transport terrestre es va produir dimecres passat 11 d’agost i fins al pròxim 25 d’agost, i al costat de les labors de muntatge, es durà a terme la revisió mèdica dels objectes per a revisar el seu estat de conservació per part dels tècnics italians i del personal de la Unitat d’Exposicions, membres del Taller de Restauració i membres de l’equip de seguretat del MARQ.

L’exposició reuneix 150 peces originals d’algunes de les més importants excavacions arqueològiques dutes a terme en el territori de l’antiga Etruria i conservades en el MAF, en el Museu de Volterra i en la Soprintendenza per i Beni Archeologici della Província di Trepitja e Livorno a Itàlia.

‘Etruscos’ exposarà un variat repertori de materials arqueològics que cobreixen tot l’espectre del registre material d’aquesta cultura, des d’urnes, deixants i relleus funeraris fins a material ceràmic, així com objectes metàl·lics, bronzes, armament militar i una interessant mostra de peces realitzades en or. A més, es podrà contemplar una selecció de restes trobades a la província que, procedents dels museus de Xàbia, La Vila Joiosa, Guardamar del Segura i del propi MARQ, compondran la secció ‘Petjades Etrusques a Alacant’ en el vestíbul del Museu.