Un total de 190 xiquets i xiquetes han participat en la XVII Campanya d’Estiu del MARQ i han pogut gaudir de les nombroses activitats programades pel museu, que han girat en aquesta edició entorn del ric patrimoni cultural de l’antiga Horta d’Alacant.

El MARQ va reprendre entre el 5 de juliol i el 27 d’agost les activitats presencials dirigides als escolars, interrompudes el passat estiu per la pandèmia, “i la proposta ha tingut un gran èxit a tots els nivells i els més xicotets han pogut tornar a gaudir dels continguts del museu i conéixer, d’una forma molt divertida i didàctica, el patrimoni històric, mediambiental i paisatgístic que atresora l’Horta d’Alacant”, ha destacat la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha explicat que la temàtica triada enguany s’ha degut a “la importància històrica l’horta, a la seua relació amb gran part de les peces de l’exposició permanent i a la seua vinculació amb els jaciments de la Illeta del Banyets i Lucentum”.

Les activitats, que han inclòs tallers, jocs i animació, s’han desenvolupat de dilluns a divendres en grups de 25 alumnes, d’entre 6 i 14 anys, per setmana per a garantir la seguretat dels participants. En total s’han aconseguit 190 inscripcions en les huit setmanes de la campanya.

“Gràcies a aquest programa aconseguim que els xicotets aprenguen a valorar i protegir el patrimoni cultural i mediambiental amb activitats divertides i dinàmiques dissenyades pels professionals de l’equip didàctic del MARQ amb la col·laboració dels arqueòlegs del museu”, ha conclòs Parra.