La Fundació MARQ i la Banca Cooperativa Cajamar han renovat recentment l’acord de col·laboració que mantenen per al desenvolupament de projectes d’accessibilitat. En aquest sentit, totes dues entitats treballaran conjuntament en la posada en marxa d’accions com a ‘Museus i Memòria’, una proposta cultural destinada a persones malaltes d’alzheimer que es durà a terme al costat de AFA Alacant, i ‘MARQ + 65’, enfocada al col·lectiu de jubilats i que compta amb la participació de l’Associació d’Aules de la Tercera Edat d’Alacant -ASAUTE-.

Facilitar l’accés a la cultura i promoure la integració de les persones en risc d’exclusió social per motius físics, socials o culturals són els objectius d’aquest acord que, a més, contribueix a fer del MARQ un museu de tots i per a tots.

Entre les seues prioritats, el Museu Arqueològic d’Alacant desenvolupa des de fa anys diferents iniciatives orientades a acostar les seues exposicions temporals i permanents a tota mena de públic, adaptant els seus continguts a les necessitats de persones amb capacitats diferents.