El Mes del Teatre i la celebració d’Abril en Dansa protagonitzaran la nova temporada de L´Escorxador entre gener i abril que comença aquest dissabte amb el clàssic de Shakespeare “Como Gustéis” a càrrec del Teada (Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant), tal com ha anunciat la regidora de Cultura, Marga Antón, al costat del programador de L´Escorxador, José Luis Mas.

«Més del 60% de les activitats ha sigut creada per artistes il·licitans i il·licitanes i la programació de gener a desembre reuneix més de 80 actors, actrius, ballarins i tècnics», ha destacat l’edil de l’àrea, Marga Antón qui ha afirmat a més que «sempre intentem arribar a la paritat en la programació i secundem sempre el talent il·licità i el talent emergent».

Elx torna a ser el centre autonòmic del teatre amateur amb la celebració de la V Mostra de teatre amateur de la Comunitat Valenciana, co-organitzada amb la Federació de teatre amateur de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, la regidora ha destacat que s’ha volgut donar un impuls important al cinema, amb tres tallers formatius a càrrec d’Israel Gil, de l’Aula de Cinema i audiovisual de la UA, en el qual s’analitzaran les figures de Chaplin, Wilder i Woody Allen i que «cal destacar que torna el projecte GoOD coordinat per Asun Noales que de gener a abril formarà en les instal·lacions del Escorxador a ballarins joves per a professionalitzar-los».

D’altra banda, quant als concerts la programació comptarà amb la cantant Brigid Mae Power, qui passarà per Elx en una de les seues escasses parades a Espanya dins de la seua gira europea.

A més, s’ha apostat per la formació artística per a xiquets i xiquetes i se celebrarà, amb una exposició al març, els 30 anys de la creació de la companyia il·licitana NSM TEATRE.

Per part seua, José Luis Más, ha afirmat que «anirem incorporant l’objectiu de L´Escorxador d’acostar la cultura sobretot als i les joves amb preus molt assequibles o pràcticament gratuïts».

Antón ha informat que els aforaments, tant del Espai Escènic com dels tallers, estan ja al 100% i que la mitjana d’ocupació de les activitats de setembre a desembre va rondar el 85% amb un públic majoritari entre 20 i 40 anys.