L’edil de Cultura, Patricia Maciá, ha presentat la programació del cinema Odèon per als mesos d’abril, maig i juny. “Es projectaran els millors títols dels Óscars 2019”, ha destacat. A més de ‘Green book’, la pel·lícula guanyadora d’enguany, es podran veure altres títols del palmarés com són ‘La favorita’, ‘El vici del poder’, ‘El blues de Beale Street’ i ‘Podràs perdonar-me algun dia?’ També s’ha programat l’estrena de ‘The old man and the gun’, un thriller crepuscular que suposa el comiat del gran Robert Redford.

A més, Maciá ha anunciat que, el 25 d’abril, a partir de les 20.30 hores, es projectaran sis curtmetratges espanyols dins del Cicle Contra la Violència de Gènere, que són: ‘L’ordre de les coses’, ‘No aguante als teus pares’, ‘Esmente’, ‘Recursos humans’, ‘Deazularrojo’ i ‘Lliure directe’.

I amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, del 24 al 28 d’abril, es projectarà l’última pel·lícula de Icíar Bollaín, ‘Yuli’, que narra la vida del ballarí cubà Carlos Acosta. La comèdia també estarà present en la cartellera de l’Odèon amb dues pel·lícules franceses: ‘El gran bany’ i ‘Hablame de tu’; i una argentina: ‘L’amor menys pensat’.

La programació es completa amb altres dos títols interessants del cinema estatunidenc actual, com són ‘Juliet nua’ i ‘Vídues’; i una bona mostra del cinema britànic: ‘La cerca de la felicitat’, un melodrama molt femení. Dins del cicle de cinema en valencià, organitzat per la UMH, es podrà veure al maig el film ‘Professor a Groenlàndia’.

El cinema infantil també tindrà cabuda en la programació d’aquests pròxims mesos amb els recents èxits de Disney: ‘El retorn de Mary Poppins’, ‘Ralph trenca internet’ i ‘El trencanous i els quatre regnes’, a més de la reposició d’un dels grans títols de l’animació japonesa: ‘El meu veí Totoro’, de Hayao Miyazaki. La programació infantil es completarà amb altres títols interessants de la present temporada com ‘La llegue pel·lícula 2’, ‘Asterix i el secret de la poció màgica’ o ‘La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic’.