L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Cultura, Patricia Maciá, acompanyats d’altres membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com de representants del Misteri, van assistir al matí en la terrassa de la basílica de Santa María als treballs de muntatge de la tramoia alta per a les representacions de la Festa, que se celebraran el pròxim mes d’agost durant les festes patronals.

Carlos González, després d’interessar-se per les diferents operacions i departir amb tècnics i treballadors, va assenyalar que “amb aquest acte, simbòlic i al mateix temps fonamental, comença el muntatge de la tramoia i amb ell arranquen els primers passos de les representacions del Misteri. Des del Patronat i des de l’Ajuntament volem agrair el treball fonamental que es realitza per tots els membres de la tramoia, de l’alta i de la baixa, perquè aqueixa suma d’esforços és essencial perquè es puguen dur a terme les representacions del Misteri”.

Per la seua banda, Paco Ródenas, cap de muntatge de la tramoia alta, va indicar que estan treballant 14 persones per a posar tot a punt ja que “no estem exempts de riscos encara que, feliçment, fins ara no ha passat gens”.

A la vesprada es va pujar el cel del Misteri. El gran llenç que cobreix la cúpula de la basílica de Santa María i que simula el cel per a les representacions del Misteri entre els dies 11 i 15 del pròxim mes d’agost va ser hissat a la vesprada a partir de les quatre en presència de l’alcalde d’Elx, Carlos González, les regidores de Cultura, Patricia Maciá, i de Relacions Institucionals, Mireia Mollà i patrons entrants i sortints del Misteri i nombrós públic.

El llenç pesa uns 100 quilos i és hissat a uns 25 metres d’altura. L’alcalde ha assenyalat sobre la pujada del cel que «és un moment entranyable i emotiu i els qui assistim a aquest prolegómeno del Misteri gaudim d’aqueix ascens suau però ferm que ens emociona«.