El Patronat del Misteri d’Elx ha rebut la donació d’una obra realitzada per Salvador Sánchez Braceli l’any 1924 que representa el cel que en aquest moment cobria la cúpula de la Basílica de Santa María en les representacions del Misteri juntament amb escenes i actes de la Festa.

La signatura de la cessió s’ha dut a terme a la Casa de la Festa. En ella han estat presents el president executiu del Patronat, Francisco Borja; l’edil de Cultura, Marga Antón; l’arxiver del Misteri, Joan Castaño; el tresorer del Patronat, Antonio Ródenas, i els hereus de Josefina Alonso Serrano: Josefina Alonso Parreño, Antonio Alonso Parreño i Vicente Alonso Parreño.

Respecte a l’obra, Joan Castaño ha assenyalat que es tracta del testimoniatge extraordinari d’un moment de la Festa, en tant que ens mostra de manera detallada com era el cel que s’instal·lava en la cúpula de Santa María durant les representacions en la data en la qual va ser pintat, per la qual cosa a més del seu valor artístic, el quadre té un important valor històric.

Es tracta d’un cel que incorpora figures d’àngels amb instruments musicals, que mostra escenes del Misteri amb la vestimenta pròpia de l’època, que incloïa corones per als apòstols.

Per part seua, tant Francisco Borja com Marga Antón han agraït de manera especial als hereus de Josefina Alonso Serrano la donació gratuïta del llenç al Misteri d’Elx i han posat en valor la importància que l’obra siga exposada de manera pública a la Casa de la Festa.