El MUA i el Juan Gil Albert inauguren hui una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani

El MUA i el Juan Gil Albert inauguren hui una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani

La Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani (EAC), hui dijous, 9 de maig, a les 19 hores, a la sala El Cub del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). La mostra estarà oberta al públic fins al 21 de juliol.

L’estreta col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant, a través de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, permet presentar aquesta nova edició de les trobades, una col·laboració ininterrompuda que aquesta edició compleix quinze anys. Es tracta d’una oportunitat immillorable per a imbricar la creació més actual entre la comunitat universitària i la societat alacantina en general, segons comenten els organitzadors, els quals han consolidat aquestes trobades com una excel·lent plataforma de reflexió, debat i coneixement entorn de la creació i la societat contemporània.

En aquesta edició de 2019, la número dinou de la convocatòria del concurs, s’han presentat més d’un centenar de propostes de les quals el jurat ha seleccionat 22, 21 d’individuals i una proposta col·lectiva, que sumen un total de 23 artistes. La diversitat de temàtiques i tècniques enriqueix aquesta convocatòria, afirmen els organitzadors, amb artistes de generacions diferents que ofereixen una visió de conjunt sobre la creació i la societat actual. Una diversitat que també s’adverteix en la procedència (Espanya: Comunitat Valenciana: Alacant, Elx, Tibi, el Fondó de les Neus, València, Castelló; de Madrid, Barcelona, Saragossa, Sevilla, Las Palmas de Gran Canaria, Tudela i Tolosa. Internacionals: dos d’Alemanya, una de Cuba i una altra de Veneçuela), i en les tècniques utilitzades pels artistes seleccionats: escultura, pintura, gravat, fotografia, collage, vídeo, instal·lació i art digital, com a evidència de la pluralitat de llenguatges de la producció artística dels nostres dies. Onze estan signades per dones artistes i deu per homes. La majoria està en l’arc cronològic dels setanta-noranta

Artistes individuals: Marta Aguirre; Oriol Aribau; Lina Ávila; Raquel Bartolomé; Alfonso Batalla; Irene Bou; Abraham Calero; David Delgado; Cristina Ferrández Box; Mónica Gener; Evelyn Hellenschmidt; José Carlos Izquierdo; Jorge Llopis; Alba Lorente;  Antonio Parras Belmont; Gertrudis Rivalta; María Sánchez López; Daniel Domingo Schweitzer; Agustín Serisuelo; Víctor Solanas-Díaz; Elia Torrecilla.

Equip: Tondosmiling (Lucía Cristóbal Marín i Ramón López de Benito).

Jurat:

President: César Augusto Asensio, diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant.

Secretària: Amparo Koninckx.

Vocals: Elena Aguilera, Remedios Navarro, José Piqueras, Jesús Zuazo, membres de la Comissió Assessora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebi Sempere de l’IAC Juan Gil-Albert, i la seua directora, Juana María Balsalobre.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X